Slog sin hund – nu är han en jagad man

Han filmade när han slog sin hund och klippet hamnade på nätet.

Nu är mannen på bilden en av Tysklands kanske mest hatade personer.

Tidigare i mars dök filmklippet upp på Youtube. Mannen håller upp hunden mot kameran och slår den upprepade gånger med knytnäven. Hunden ylar av smärta och rädsla.

Nu har en sida på Facebook som kräver att han ska straffas med döden fått över 15000 följare. Samtidigt fortsätter klippet att spridas på sociala medier och kommentatorsfälten fylls med hatiska kommentarer.

Efter att filmklippet började delas har han gått under jorden. Den tyska tv-kanalen Sat1 har bland annat talat med en granne till mannen.

Grannen berättar att det upprepade gånger varit inbrott i mannens lägenhet. Som mest var letade 50-tal uppretade personer som letade efter honom på hemadressen.

Polisen uppger att de inte vet var han befinner sig.

Riskerar fängelse

Hatet riskerar att leda till att folk tar lagen i egna händer. Beväpnade personer har letat efter honom i hans lägenhet och han har tagit emot både dödshot och hotelser om grovt våld i kommentatorsfält och på Facebook.

Polisen misstänker honom för brott mot djurskyddslagen och enligt tyska medier riskerar han upp till tre års fängelse.

Hunden har omhändertagits och omplacerats efter händelsen.

Fotnot: Vi skrev tidigare att mannen själv kan ha blivit misshandlad. En bild på hans sönderslagna ansikte cirkulerar på internet men den är sannolikt fejkad.

Publisert: