Fem ungdomar höggs ihjäl på fest

Fyra män och en kvinna höggs till döds på en fest i kanadensiska Calgary.

En ensam gärningsman har gripits, misstänkt för morden.

– Vi åkte till huset vid tjugo över ett på natten, efter rapporter om flera skadade personer, säger polisens talesperson Emma Poole.

Knivdådet inträffade under en fest i ett bostadsområde i nordvästra Calgary.

När polisen kom till platsen påträffades tre avlidna personer. Ytterligare två personer fördes till sjukhus med mycket allvarliga skador efter att ha blivit huggna eller skurna med kniv. De två personerna kunde inte räddas utan avled senare, skriver Calgary Sun.

Enligt polisen ska dem fem avlidna personerna vara runt 20 år gamla.

Hittade blodig kniv

En ensam gärningsman flydde från huset men kunde gripas av polis kort efteråt. Polisen letar inte efter någon ytterligare misstänkt.

Flera timmar efter morden sågs polis hitta en blodig kökskniv i en rännsten, omkring 40 meter från huset där kropparna påträffats.

Flera vittnen ska ha befunnit sig i huset vid mordtillfället och togs in till förhör av polisen.

Det är i nuläget oklart vad som ligger bakom morden på de fem ungdomarna.

Firandet slutade i tragedi

En granne berättar för Calgary Sun att mellan tre och fem universitetsstudenter bodde i huset och att en fest hölls under måndagskvällen.

Festen hölls för att fira ”Bermudashortsdagen”, som är en årligt återkommande festlighet bland studenterna vid universitet i Calgary.

”Universitet i Calgary sörjer förlusten av fem unga människor som dödades tidigt i morse i Brentwood. Identiteten på de döda har ännu inte bekräftats av polisen i Calgary. När detaljer bekräftats av polisen återkommer vi med ytterligare uttalanden”, skriver universitetet på tisdagen.

Publisert: