Två års fängelse för att ha låst in frun

Kvinnan slängde ut ett nödrop genom fönstret

Den inlåsta kvinnan slängde ut en lapp genom fönstret med ett nödrop. "Snälla, snälla jag behöver hjälp", stod det.

Nu döms den 58-årige maken av Malmö tingsrätt till fängelse i två år för grov kvinnofridskränkning och olaga frihetsberövande.

Tingsrätten tar fasta på lappen i sin dom, och menar att den "... tydligt visar på den desperation", den 31-åriga kvinnan kände.

Det var i december. Två pojkar hittade den handskrivna lappen på trottoaren och visade den för en vuxen som tog saken på allvar. Kvinnan hade skrivit för hand:: "Ring till polisen snabbt, snabbt".

Tecken på våld

Eftersom hon hade antecknat sitt namn och personnummer kunde polisen enkelt hitta kvinnan och hennes lilla dotter i en lägenhet i området. Mannen nekade till att ha hållit sin lilla familj inlåst men polisen såg tecken på att kvinnan hade utsatts för våld.

Han anhölls och åtalades för att mellan våren 2012 och december 2013 ha slagit henne med knytnävar, en sko, en livrem, Kvinnan berättade att han även tagit strypgrepp. Vid ett tillfälle ska han också hotat att döda henne.

dramatisk rättegång

Rättegången i mars var dramatisk. Den åtalade mannen fick flera starka känsloutbrott, grät, skrek och avbröt den 31-åriga kvinnans vittnesmål. Kvinnan kollapsade.

Hon försökte ta tillbaka delar av sin berättelse och beskriva misshandeln mildare. Hon bekräftade dock att mannen förändrades sedan de flyttade till Sverige, han blev allt oftare arg och ville till slut inte att hon skulle gå ut.

Sov med nyckeln under kudden

Han ska ha skrämt henne med att området de bodde i är farligt, och att bostaden måste vara låst. På natten sov han med nyckeln under huvudkudden.

Mannen förnekade under rättegången att han medvetet skulle ha låst in sin fru. Men hans förklaring att det skulle ha skett av misstag tingsrätten är "rent nonsens".

Publisert: