Var ska vi campa?

NYHETER

Hitta rätt camping — med hjälp av webb-tv inslag.

1 av 3 | Foto: Grillning på campingplats.

Sol och bad, äventyr eller spa och avslappning? Vilken campingplats passar för dig och din familj i sommar? Hitta rätt med hjälp av webb-tv.

Att välja rätt camping är ett av semesterns viktigaste beslut. För att alla i familjen ska bli nöjda och glada och få ut mesta möjliga av campingvistelsen kan det vara bra med lite research.

Sveriges Camping— och Stugföretagares Riksförbund, SCR, har på sin webbsajt camping.se startat ett nytt projekt med en Sverige turné på Sveriges campingar. Från varje camping sänds minst ett webb-tv inslag. Turnén kommer att pågå mellan vecka 27 och 31.

— Nu kan vi visa både vana och ovana campare hur härlig Sveriges största semesterform är mitt under högsäsongen, säger Martin Juhos, kommunikationschef på SCR.

Linda Kjellén är programledare för web-tvn.

— Vi är ute och campar nu, för tillfället är vi på Byske camping lite utanför Skellefteå i Västerbotten, berättar hon.

Nya tips hela tiden

Varje dag kommer ett nytt inslag att sändas.

— Vi åker runt i hela Sverige och har bara en dag på varje camping så det är högt tempo, men det är helt fantastiskt att få se så myckt av Sverige och att få spegla campinglivet för tittarna. Det är så mycket mer än bara träningsoveraller, ,som vissa tänker sig. Hittills har vi fått se modevisning med badmode, ponnyridning mitt inne bland husvagnarna och riktigt lyxiga husvagnsplatser med världens utsikt, säger Linda Kjellén.

Vilken campingplats ser du mest fram emot att besöka?

— Det finn så många olika fina. Alla har sin charm. Men jag tycker att det ska bli riktigt spännande att beöska Klarälvens camping i Torsby. Där kan man pröva på forsränning och till och med lasta upp hela husbilen på en flotte! Varje dag blir jag förvånad över hur mycket det finns att se och göra och hur kul det är på Sveriges campingar, det är helt fantastiskt, säger Linda Kjellén.

Se webb-tv avsnitten här.

Minimedia