”Blogga – och sälj ut namnet på första barnet”

avLinda Hjertén

NYHETER

Så här skulle Victoria och Daniel kunna bekosta sitt eget bröllop

Foto: hovet pressbilder

Strider pågår mellan republikaner och rojalister.

Många är de som tycker att kungafamiljen borde bekosta Victoria och Daniels bröllop själva.

Och kanske är det inte omöjligt.

Här är några tips till det blivande brudparet.

Foto: privat
Stefan Hyttfors, kreativ ledare på pr-byrån Wenderfalck, har en hel radda med goda idéer på hur kungahuset skulle kunna tjäna pengar på ett bröllop mellan Victoria och Daniel.

Drygt 70 procent av Aftonbladets läsare tycker att kungen själv borde betala för kalaset när Victoria och Daniel gifter sig nästa sommar.

På Facebook har en grupp startat som heter "Vägra betala Victorias bröllop" som tidigare i dag hade över 27 000 medlemmar.

Men skulle kungafamiljen kunna bekosta det som troligtvis blir ett mycket storslaget bröllop på egen hand?

Stefan Hyttfors, kreativ ledare på PR-byrån Wenderfalck, har på aftonbladet.se uppdrag kommit fram till ett gäng inkomstbringade tips för det blivande bröllopsparet.

Kronprinsessans blogg

Steg ett, något kronprinsessan skulle kunna börja med redan nu, är att blogga.

– På bloggen kan kronprinsessan skriva om förberedelserna inför bröllopet. Den bloggen skulle nog bli väldigt välbesökt och i sig generera intäkter. Bloggen kan vara en plattform för hela verksamheten. Där kan hon blogga om konkreta behov inför bröllopet, efterlysa tips på vin och mat och kläder, säger Hyttfors.

Steg två kan vara att skapa en bröllopslogotyp i stil med "Kunglig hovleverantör". Alla företag som bestämmer sig för att sponsra bröllopet, som med till exempel vin eller mat, kan då få "betalt" i äran att få titulera sig "Kunglig bröllopsleverantör".

Kärleksdokumentär

– Victoria och Daniel borde även sälja tv-rättigheterna om dokumentären om deras kärlek. Ett film-team kan få flyga med dem till Ockelbo och S:t Tropez och göra en riktigt bra film om deras kärlek, säger Stefan Hyttfors.

En av de mest inkomstbringande idéerna är ett rikstäckande lotteri. Många är nog de som gärna skulle ta chansen att få medverka under bröllopet.

– Det vore ju en riktig storsäljare att lotta ut en plats som brudtärna. De skulle kunna trycka hur många lotter som helst, säger Hyttfors.

Fler sätt att dra in pengar till det ståtliga bröllopet vore att:

• Låta den designer som ritar kronprinsessans bröllopsklänning samarbeta med en klädkedja som H&M för att sedan sälja bröllopskollektionen till allmänheten.

• Hela året fram till bröllopet hyra ut sviten på slottet så att andra bröllopspar får chansen att fira bröllopsnatten som Victoria och Daniel.

• Efter själva bröllopet auktionerna ut alla bröllopspresenter på Tradera.

– Och om det verkligen kniper kan Victoria och Daniel sälja namnet på deras första barn. Det är nog många företag som skulle ta chansen att köpa sig den reklamplatsen. Tänk Ben & Jerry Bernadotte.