Nyheter

"Floyd har nog kylt ölen när du kommer"

Av: 

Linda Hjertén

NYHETER

Så minns läsarna Ingo

En mästare. En stor personlighet. Den störste.

Aftonbladets läsare minns Ingo med värme.

– Trevlig resa, Floyd har nog kylt ölen när du kommer, skriver en läsare.

I dag hölls begravningsceremonin för Ingemar Johansson i Vasakyrkan i ett soligt Göteborg. Mer än tusen vänner, familjemedlemmar, bekanta och fans samlades för att ta adjö.

Även Aftonbladets läsare vill säga farväl till boxningslegenden.

Randi skriver: "Tack, Ingo! Glömmer aldrig när mamma väckte oss den där sommarnatten och vi satt i köket och lyssnade när du vann. Tv borde ha sänt begravningen!"

Janne 65: "Tack Ingo ! Jag glömmer aldrig den sommarnatten 1959 när jag satt och lyssnade på Radio Luxemburg."

"Du gjorde oss så stolta"

Signaturen Rödblå menar att Ingo lämnat ett stort arv efter sig.

"Farväl Ingo och tack för allt du gett oss: idrottshistoria, humor, värme. Du gjorde oss så stolta den där natten 1959. Jag var sex år och hade en liten transistorradio jordad via elementet och hörsnäcka och det var bara så stort. Nu får du fortsätta att njuta i himlen."

Läsaren Smult, 51 år, har träffat Ingo:

"Jag är glad att jag hade möjlighet att träffa dig i ditt hem i Florida. En sån jordnära och trevlig kille, vi satt och drack en pilsner och snackade om allt. Trevlig resa, Floyd har nog kylt ölen när du kommer!"

"Pappa blev knockad"

Även signaturen Evajaco har band till boxningslegenden – genom sin pappa.

"Min pappa Uno Jacobsson boxades mot Ingo när Ingo var 15 år och pappa var 22 år. Pappa blev knockad av den berömda högern efter en minut. Den storyn fick jag höra många gånger. Pappa gick bort för några år sedan så jag tror att han kan få revansch mot Ingo nu, där på andra sidan."

Chad, 64 år, tycker att Ingemar Johansson gett Göteborg oändligt mycket.

"Tack Ingemar för allt du gett oss Göteborgare. För oss som upplevde och var med dig, är du The Champ. Du valde din egen väg, My Way, som innebar att du inte bara satte dig själv utan Göteborg på världskartan. Tack Ingemar för allt du givit oss Kållingar och Ador. Du finns för alltid i våra minnen."

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Publisert: