”Fantastiskt att fira med Daniel”

NYHETER

Efter sju år fick Victoria äntligen fira sin födelsedag med pojkvännen

1 av 4 | Foto: Gustav Mårtensson, Jerker Ivarsson
Ömhet.

De har varit tillsammans i sju år.

Men i går fick Daniel för första gången fira sin prinsessa på födelsedagen.

– Det är jättekul, säger han i en exklusiv intervju med Aftonbladet.

Det var en strålande glad kronprinsessa som dagen till ära mötte allmänheten på familjens sommarhem på Öland.

Iförd en syrenlila klädning och med håret i en klassisk knut promenerade hon runt Solliden tillsammans med kungen, drottningen och – för första gången någonsin – sin blivande make Daniel Westling.

Att äntligen ha honom vid sin sida betyder mycket, berättade hon.

– Det är fantastiskt roligt. Vi har firat tillsammans tidigare men det är på ett annat sätt i år, säger Victoria till Aftonbladet.

Födelsedagen inleddes med en ”trevlig familjefrukost”, avslöjade Daniel under pratstunden med Aftonbladet.

Och presenter har hon fått, men vad som lämpar sig för en kronprinsessa ville han inte avslöja. Inte heller Victoria yppade hemligheten:

– Det där lämnar jag för mig själv.

”Jag måste ju må bra”

In i det sista var det oklart huruvida Daniel skulle närvara vid festligheterna – något som enligt honom berott på hans hälsotillstånd.

– Frågan har ju varit uppe och jag har funderat över hur jag känner. Jag måste ju må bra för att kunna vara med. Och nu mår jag bra. Jag är fit for fight, säger han.

Att efter sju års förhållande – och som den första någonsin av kungabarnens respektive – få delta i det officiella firandet är ännu ett bevis utåt sett på att Daniel Westling numera är en självklar del av kungafamiljen.

Känns det som att du har fått kungens godkännande nu?

– Förlovningen har väl mer med det att göra, eller hur, säger han.

Bara familjen

Inte heller kungen kunde dölja sin glädje på den stora dagen. På Aftonbladets fråga på hur det känns att fira sin dotter tillsammans med den blivande svärsonen svarade han:

– Det är jätteroligt, absolut.

Tidigare år har vänner till kungahuset kommit till Borgholm för den privata delen av festligheterna.

Men i år blir det annorlunda:

– Det blir bara familjen den här gången. Det är så mycket annat som händer att vi tycker att det räcker med det. Det är tillräckligt bra, säger kungen.

Framåt kvällen förflyttade sig kungligheterna till Idrottsplatsen. Till tonerna av bland andra Måns Zelmerlöw och Lena Philipsson klappade Victoria takten och sjöng med, ända fram till slutet och låten ”Av kärlek ska de leva” då det nyförlovade paret sneglade förälskat på varandra och delade ett privat ögonblick framför fotoblixtarna.