Fyra anhållna för skott i Halmstad

NYHETER

Fem skottlossningar på en vecka

Fyra män i 20-årsåldern anhölls på tisdagskvällen misstänkta för att vara inblandade i skottlossningarna på Andersbergsområdet i Halmstad den senaste veckan.

Samtliga är skäligen misstänkta för försök till mord.

– De är alla kända av oss sedan tidigare i kriminella sammanhang, säger Ingmar Nilja, närpolischef i Halmstad, till TT.

För vad vill polisen dock inte avslöja.

Fler kan förhöras

De fyra hämtades till polisförhör på eftermiddagen. Hämtningarna gick lugnt till väga, och ett antal husrannsakningar genomfördes därefter på olika adresser.

– Vi går inte in på vad förhören givit. Förhören fortsätter i morgon, och vi utesluter inte att fler personer kan komma att hämtas till förhör, säger Ingmar Nilja.

Den senaste veckan har fem skottlossningar rapporterats i Halmstad. Fyra har inträffat på Andersberg, en i Gamlestan. I fyra fall har det konstaterats att skott avlossats, men i ett fall hittades varken kulor, vapen, eller offer.

Personliga uppgörelser

Enligt polisen handlar det sannolikt om någon slags personliga uppgörelser.

Ingen person har kommit till skada vid skottlossningarna, som oroat de boende i området Andersberg så mycket att polisen satt in extra bevakning där.

– Vi fortsätter nu vår intensiva spanings- och utredningsverksamhet och fortsätter också att vara synliga på plats på Andersberg, säger Ingmar Nilja.

TT