Grattis Victoria, gift dig med vem du vill

NYHETER

Kan du få en bättre 25-årspresent, Victoria?

Enligt Aftonbladet/Sifo kan du välja Daniel Westling om du vill. Eller någon annan man av folket. Hälften tycker inte ens att du behöver gifta dig.

Du kan med andra ord göra precis som du själv tycker.

gör som hon vill Kronprinsessan Victoria behöver inte gifta sig. Om hon ändå gör det får hon välja make helt fritt. Och framför allt ska hon ta över den svenska tronen. Det tycker svenska folket i en stor Sifo-undersökning.

I morgon är det precis ett kvarts sekel sedan kanonerna på Skeppsholmen i Stockholm fyrades av för att tillkännage att kungaparets första barn, en prinsessa, var född.

Enligt Aftonbladet/Sifo är kronprinsessan nu nästan ikapp sin mamma, kungahusets populäraste person. Pappa kungen får finna sig att ligga i lä av sin dotter.

Att växa upp som tronarvinge är inte lätt. Men om Victoria känner press på sig att uppföra sig på ett visst sätt så kommer den inte från svenska folket.

Nästan alla tycker att hon ska gifta sig med den hon vill och att hon kan uppföra sig ungefär som alla andra 25-åriga svenska kvinnor. Vilken födelsedagspresent, Victoria!

Fotnot: Sifo telefonintervjuade ett riksrepresentativt urval på 1 000 personer över 15 år mellan den 5 och 11 juni.

Lena Mellin