Legendarisk stormjägare dödad av virvelstorm

1 av 4 | Foto: Dödligt oväder. Fjorton personer uppges ha dött när våldsamma stormfronten bildades på fredagen väster om Oklahoma City och svepte fram genom storstadsregionen.
NYHETER

Den världskände stormjägaren Tim Samaras, 55, jagade oväder i över trettio år.

I fredags dödades han och hans son Paul i Oklahoma-tornadon.

Foto: Dödades av tornado. Den 55-årige stormjägaren Tim Samaras dog i Oklahoma i fredags.

Minst 14 personer uppges ha dödats när virvelstormarna drog igenom delstaterna Oklahoma och Missouri det senaste dygnet.

Fem tromber svepte, enligt rapporter, fram i området Oklahoma City med vindbyar som uppmättes till 145 kilometer i timmen.

104 personer fick vårdas på sjukhus efter att ha blivit skadade i ovädret, enligt CNN.

Sonen och en kollega dog

Samma tv-kanal uppger att ett av dödsoffren är den legendariske stormjägaren Tim Samaras från Benett, Colorado. Uppgiften bekräftades senare av NBC-kanalen 9News.com, och därefter av hans bror Jim Samaras på Twitter.

Tim Samaras, som bland annat är känd från Discovery Channels program "Stormjägarna", designade en kamerasond som kunde filma insidan av de mest kraftfulla tornados.

Han dödades i fredagens storm i Oklahoma, tillsammans med sin 24-årige son Paul och en stormjägarkollega, Carl Young, 45, uppger medier i USA.

– Det är beklagligt att de avled, men det hände när de gjorde det de älskade att göra. Jagade tornados, skriver Jim Samaras på Twitter, enligt vg.no.