Stenen ska bevisa att aliens existerar

avVictor Stenquist

1 av 2
Professor Chandra Wickramasinghe.

Här är stenen som ska bevisa att utomjordingar existerar – och att vi människor egentligen kommer från rymden.

En forskare hävdar att stenen är en meteorit med fossil i.

Å andra sidan förnekar samma forskare evolutionsteorin.

Professor Chandra Wickramasinghe tror att han har hittat stenen som kan bevisa hans sedan länge omdiskuterade teori om arternas uppkomst.

På stenen, som han säger kommer från en meteorit, ska det finnas fossil som sägs komma från något typ av sjögräs.

– Fynden är förkrossande bevis för att mänskligt liv härstammar från någon annanstans än jorden, säger professorn till Daily Mail.

Alla är utomjordingar

Han har länge försökt övertyga andra om sin uppfattning att allt som växer på jorden först kommit från rymden.

– Vi är alla utomjordingar, vi delar en kosmisk bakgrund.

Stenen ska ha hittats på Sri Lanka strax före nyår efter att många vittnen sett något slå ner i ett risfält och bönder som rusade ditt och plockade stenar brände sig på händerna, enligt rapporterna.

– Stenarna ser extremt ovanliga ut, och har en porös struktur, med lägre densitet än något vi sett på jorden, säger Wickramasinghe.

Teorierna om de utomjordiska fossilstenarna har presenterats på en alternativ, ickevetenskaplig tidskrift, Journal of Cosmology. Några ordentliga tester för att fastställa att stenarna verkligen kommer från en meteorit har ännu inte utförts.

Först därefter ska man försöka få det publicerat i en mer ansedd vetenskaplig skrift.

Forskare tveksamma

Andra forskare är mer tveksamma.

Astronomen och föreläsaren Phil Plait har skrivit på sin blogg på Slate att det ännu inte finns något som alls indikerar på att stenarna ska vara av utomjordisk karaktär.

Han citerar även evolutionsbiologen Patrick Kociolek som menar att det som syns på stenarna med största sannolikhet verkar vara något som kommit från färskvatten och inte alls något fossil.

Och professorn Monica Grady säger till Daily Mail att påståendena är ”skrattretande” och att inget tyder på att något som presenterats stämmer.

– Det viktigaste är att stenen de hittar ännu inte har bevisats vara en meteorit.

Chandra Wickramasinghe har varit i allmänhetens ljus tidigare, bland annat 1981 när han som enda forskare vittnade mot evolutionsteorin vid en uppmärksammad rättegång i Arkensas, USA.

I rättegången krävde en mängd religiösa grupper, föräldrar och organisationer att kreationism skulle få undervisas som ett alternativ till den annars i stort accepterade evolutionsteorin. De fick däremot inte domaren med sig som avfärdade kreationism som ett religiöst påhitt och inte föll väl med USA:s konstitution och den religionsfrihet som ska råda i undervisningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Rymden