Källa: ”Partitoppen kände till allt”

avJosefin Sköld

Erik Almqvist lade ut en redigerad variant av rasistattacken på Kungsgatan 2010.

Men partitoppen har hela tiden känt till det oklippta råmaterialet som i dag publicerades av Expressen, hävdar en SD-källa nära ledningen.

– Det finns ingenting inom SD som inte Jimmie Åkesson och Björn Söder känner till, säger han.

Foto: MAGNUS WENNMAN
SD:s partiledare Jimmie Åkesson på presskonferensen på onsdagen.

Efter bråket mellan SD:s ekonomisk-politiske talesperson Erik Almqvist, komikern Soran Ismail och en berusad man på Kungsgatan i Stockholm hösten 2010 lade både Soran Ismail och Erik Almqvist ut varsin video på Youtube.

Soran Ismail anklagade Almqvist för att ha riktat sparkar mot den berusade mannen. SD-toppen svarade direkt med ett eget klipp där den berusade mannen omhändertas av polis, Almqvist menade då att han attackerats av mannen.

Han utelämnade då rasistattacken som publicerades av Expressen i dag när han skriker "babbe" "babbe-lover" och hora till en kvinna som försöker gå emellan.

Men enligt en SD-källa nära ledningen har partitoppen hela tiden känt till det fullständiga materialet - som publiceras av Expressen i dag.

– Det är självklart. Det finns ingenting inom SD som inte Jimmie Åkesson och partisekreterare Björn Söder inte känner till, säger källan.