Palmetoppen om GW: Hopplös och pinsam

Av: John Granlund

Publicerad:
1 av 2
”Säpo ligger bakom Palmes död”Nyligen lanserade Leif GW Persson teorin om att en Säpo-konspiration ligger bakom mordet på dåvarande statsministern Olof Palme. Nu går den tidigare biträdande spaningsledaren i Palmeutredningen Ingemar Krusell till motattack och hävdar att polisspåret aldrig existerat i verkligheten.

Tidigare Palmespanaren Ingemar Krusell är övertygad om Christer Petterssons skuld.

Nu går han till tungt angrepp mot Leif GW Persson och hans alternativa mordteorier.

– Det är bara pinsamt. Han har ju aldrig ens beträtt en brottsplats, säger Ingemar Krusell till Aftonbladet.

Leif GW Persson har på senare år framträtt som anhängare av det så kallade polisspåret.

I vinterns SVT-serie ”En pilgrims död” som bygger på GW Perssons böcker lanseras teorin om att en Säpo-konspiration ligger bakom mordet på Olof Palme. En teori som han också i intervjuer har hävdat kan stämma i verkligheten.

Trött på polisspåret

Nu får han mothugg av den tidigare biträdande spaningsledaren i Palmeutredningen, Ingemar Krusell.

Han är övertygad om att Christer Pettersson mördade Olof Palme - och hävdar att polisspåret aldrig existerat i verkligheten.

– Det är så hopplöst att bara lyssna till det här polisspåret, militärspåret och all sådan skit. Man har inte kunnat placera en enda jävla polis där nere på Sveavägen vid tiden före mordet eller vid mordet, säger Ingemar Krusell.

Uppmanar till aktion

Han liknar Leif GW Persson vid en ”privatspanare” och uppmanar till och med polisfacket att ta ställning mot GW Persson - med ett uttalande.

– Han har själv aldrig varit polis. Han har aldrig utrett ett brott. Ändå ger han allmänheten sken av att vara proffs på det här området, säger Ingemar Krusell.

Han fortsätter:

– Jag känner ju GW sedan han var hos oss och pryade 1973 som ung kriminolog och vet att han inte är någon dumskalle. Men nu vill han av någon anledning åt polisen. Jag kan inte begripa att Polisförbundet inte reagerar.

”Totalt misslyckande”

Leif GW Persson tar kritiken med ro och avfärdar att han skulle ha pryat på polisen 1973.

– Det stämmer att jag inte är någon polis. Men när man hör sånt här är jag tacksam att jag inte är det.

– Jag tycker att Krusells framgångar i samband med den så kallade Palmeutredningen talar för sig själv. Det är ett totalt misslyckande, säger Leif GW Persson.

Publicerad: