13 döda efter explosion i Syrien

NYHETER

Den syriska statstelevisionen uppger att 13 människor dödats i en explosion i centrala Damaskus.

70 människor ska också ha skadats i explosionen skedde dagen efter att landets premiärminister utsattes för ett mordförök.

– Skadorna måste vara fruktansvärda, det är ett väldigt tättbefolkat område, säger en invånare till Reuters.

Än så länge har ingen tagit på sig ansvaret för dagens explosion i Damaskus, skriver nyhetsbyrån AP. Men den senaste tiden har striderna i mellan rebellerna och den syriska regimen ökat i staden.

Minst 13 människor har dödats och över 70 skadats i dagens attentat, uppger syrisk statstelevision, medan oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) anger siffran till 14, varav "nio var civila och fem medlemmar av säkerhetsstyrkorna".

”Måste varit enorm”

Boende i Damskus ska enligt AFP ha hört en kraftig explosion och därefter sett tjock, svart rök stiga upp bakom några höga byggnader.

– Explosionen måste varit enorm, eftersom jag kunde höra den. Skadorna måste vara fruktansvärda, eftersom det är ett väldigt tättbefolkat område den tiden på dagen, säger en invånare i Damaskus, som bor 1,7 kilometer från platsen, till Reuters.

Andra bomben

Dagens bomb var den andra i Damaskus på bara två dagar. I går utsattes Syriens premiärminister Wael al-Halgi för ett mordförsök då en bilbomb exploderade i de centrala delarna av staden.

Premiärminstern klarade sig oskadd men sex människor dog i attacken, enligt den oppositionella gruppen Syriska människorättsobservatoriet.

Oklart vilket mål

Enligt den syriska statstelevisionen och Assad-regimen ligger motståndsrebellerna bakom dagens explosion, som inträffade i Marjeh-distriktet i ett handelsområde i Damaskus.

Vad som ska ha varit målet med attacken är fortfarande oklart men bomben ska ha detonerat nära Damascus Tower, ett kontorshus på 28 våningar. Inrikesdepartementets förra kontor ska enligt AP ha skadats i explosionen.

Låg i pöl av blod

Bilder i syrisk TV visade hur brandmän försökte kontrollera en brand som startat i flera bilar och närliggande byggnader. Bilderna visade också hur en man låg i en pöl av blod på marken, medan en annan skadad man bars bort att civila som hjälpte till på platsen.

Flera nyhetsbyråer rapporterar att en kraftig skottlossning ska ha brutit ut efter att bomben detonerade, omkring klockan 11 på förmiddagen.