”Det var en olyckshändelse”

avTord Westlund

Ghaouti misstänks ha prejat Caroline och hennes dotter på E4:an: Jag tappade kontrollen över min bil

1 av 2 | Foto: TORD WESTLUND
Ghaouti Berrouane, 28, körde bilen som krockade med Caroline på E4 i Gävle i söndags. Nu berättar han sin syn på olyckan.

Ghaouti Berrouane, 28, körde bilen som krockade med Caroline på E4 i Gävle i söndags.

Caroline upplevde att han prejade henne avsiktligt.

– Ni måste tro mig, det var en olyckshändelse och både jag och hustrun är helt förstörda över misstankarna, säger Ghaouti.

Ghaouti Berrouane berättar att han och två kompisar hade varit och fikat på City Gross innan krocken.

– Vi var glada och jag skulle skjutsa hem kompisarna. På E4:an kör jag om en mindre bil. Just när jag svänger ut och ska göra omkörningen händer något. Bilen börjar vingla och jag får problem med att styra.

– Om det var vinden, för häftig rattrörelse eller något fel med bilen vet jag inte. Jag touchar in i den andra bilen och tappar sedan kontrollen över min bil som voltar ner i diket, säger han.

Svimmade av

Ghaouti berättar att han sedan går upp på vägen och frågar kvinnan i den andra bilen om någon skadats. Kort därefter svimmar han och körs till sjukhus i ambulans. Efter ett dygn fick han komma hem.

– Jag är jättetacksam att det bara var jag som blev skadad, säger han och visar ett sju centimeter långt jack i huvudet.

Nu vill Ghaouti träffa Caroline så fort som möjligt.

– Jag vill krama om henne och förklara att jag absolut inte ville skada någon avsiktligt.

Hon har nämnt att någon applåderade i din bil?

– Nej, nej. Vi var bara glada. Om kompisen bredvid gestikulerade när han pratade vet jag inte. Jag hade heller ingen minnesbild av att bilen framför hade kört om mig tidigare.

Hotad på telefon

Polisen rubricerar händelsen som försök till grov misshandel och grov vårdslöshet i trafik.

Både Ghaouti och hans hustru har fått ta emot hot på telefon efter att hans namn publicerats på olika sajter på nätet.

– Allt känns chockartat. Ghaouti är en kanonkille som aldrig skulle skada någon, säger hustrun.

Hon berättar att en man ringde från hemligt nummer och frågade om hon var medveten om att hennes man "försökte mörda en kvinna och hennes dotter".

– Han sa att han skulle se till vid rättegången att Ghaouti skulle få ett långt fängelsestraff och aldrig komma ut. I ett sms-meddelande skrev en annan att "invandrare slaktar barn". Jag blir så ledsen, säger hustrun.

”Viktigt att folk förstår”

Bilen Ghaouti körde är helförstörd.

– Vi hade precis betalat bilen klart. Men bilen struntar jag i. Det viktigaste är att ingen skadades allvarligt och att folk förstår att det var en olyckshändelse, säger Ghaouti.