Utländska medier på plats i Stockholm

avAndreas Söderlund

NYHETER

Vigseln är den populäraste nyheten på BBC:s nyhetswebb

1 av 14
Daily Mail.

Stockholm kryllar av utländska journalister som bevakar vigseln mellan prinsessan Madeleine och finansmannen Chris O'Neill.

I USA sprids berättelsen om den hjärtekrossade prinsessan som flydde till New York - och kom hem med kärleken.

Efter vigselceremonin översvämmades utländska medier med kyssbilder från Slottskyrkan.

Den tyska tidningen Bild, Europas största tidning räknat i antalet läsare, toppade sin nyhetswebb med rubriken: "Inne i kyrkan en puss, framför kyrkan en kyss".

Och så fort vigseln var igång steg BBC:s rapportering om vigseln till det mest klickade på deras nyhetswebb.

Hjärtekrossad prinsessa

Men redan innan vigseln rapporterade utländska medier om bröllopet. Det beskrivs som en saga med ett lyckligt slut.

Den internationella nyhetsbyrån AP skriver om den hjärtekrossade prinsessan som flydde över Atlanten.

De beskriver uppbrottet med Jonas Bergström. Åren i New York. Och till sist kärleken med Chris O'Neil. Artikeln har publicerats av flera stora medier, bland annat Fox News.

BBC: Mer nedtonat än Victorias bröllop

Brittiska BBC skriver att dagens bröllopsfirande kommer att vara mer nedtonat än kronprinsessan Victorias bröllop 2010. De konstaterar att det den här gången är kungen själv som betalar bröllopet och att det kan vara en orsak till det.

Den tyska tidningen Bild, toppade tidigare under dagen sin nyhetswebb med en stor bild på bröllopsparet och rubriken "Madeleines sagobröllop".

De sänder live-TV från Stockholm och har byggt upp en hel webbsajt med grafik om bröllopet.

Stor grafik på Aftenposten

Norska Aftenposten har publicerat en grafik som visar exakt hur bröllopsfirandet kommer att gå till – var kortegen kommer gå och var i Slottskyrkan gästerna kommer att sitta.

Både Aftenposten och norska Verdens Gang fokuserar på de norska bröllopsgästerna.

– Det är nu det börjar, säger Ari Behn, prinsessan Märtha Louises make, till Aftenposten när han kommer fram till Stockholm.

Finsk kvällstidning sänder live-tv

Den finska kvällstidningen Ilta-Sanomat sänder Live-TV utanför Slottskyrkan. Båda de stora finska kvällstidningarna har egna reportrar på plats i Stockholm.

Ilta-Sanomat pratar bland annat med tyskarna Katja Friehs och Natalie Kerstin som kommer från drottning Silvias födelsestad Heidelberg. De fascineras över hur lugnt det är i Stockholm trots den stora dagen.

- Vi var på Kate och Williams bröllop i London för två år sedan. Där kom vi inte ens i närheten av brudparet trots att vi var på plats redan tidigt på morgonen, säger de till Ilta-Sanomat.