Åkesson till attack mot medierna

Av: Pontus Ahlkvist

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

NYHETER

Det hettade till rejält när Jimmie Åkesson blev utfrågad av Karin Magnusson och Lena Mellin i Aftonbladets tält i Almedalen.

SD-ledaren gick till hårt angrepp mot Aftonbladets bevakning av Kent Ekeroths kopplingar till sajten Avpixlat.

– Ni kissade på barnens lekplats, sa Åkesson.

Stämningen blev stundtals hetsig när Jimmie Åkesson frågades ut i Aftonbladets tält på måndageftermiddagen.

”Mitt hem är min borg”

På frågan om riksdagsledamoten Kent Ekeroths kopplingar till den främlingsfientliga sajten Avpixlat svarade Åkesson att han inte förstod varför han fick den frågan.

– Ni vill gärna att det här ska framstå som ett partiorgan för vårt parti, men det är en fristående hemsida som skriver precis vad de vill om vad de vill, sa han.

Jimmie Åkesson gick även till attack mot Aftonbladets utsända, som enligt Åkesson skulle ha stövlat in på dennes tomt i Sölvesborg, skrämt en hemlös katt samt urinerat på en lekplats i närheten av SD-ledarens bostad.

– Mitt hem är min borg och ni ska inte stövla in i min trädgård med kameran i högsta hugg, sa han.

Aftonbladets biträdande redaktionschef Camilla Norström avvisar påståendena.

– Självfallet har inte Aftonbladet överfallit Åkessons sambo. Däremot ställde de en fråga till henne, och då uppträdde hon inte som om hon blev rädd. Teamet presenterade sig för Säpo som meddelade att det inte var några problem om de ville knacka på Åkessons dörr, säger hon.

Ser inga problem med Ekeroth

Sändningen kom att domineras av Aftonbladets avslöjande av Kent Ekeroths kontakter med Avpixlat-redaktionen – som han tidigare förnekat.

SD-ledaren hävdade att han inte ser några problem med Ekeroths agerande och att det hela var känt sedan tidigare.

– Det ni har sagt är inte särskilt nytt, sa han.

Åkesson fick också frågor om SD:s utspel i dag på Aftonbladet Debatt, om att kvinnor ska få rätt att jobba heltid. Partiet måste bli bättre på att vara relevanta i kvinnors vardag, sa han.

– Vi har varit dåliga på att lyfta fram de mjuka värden som vi också jobbar med, som finns i socialkonservatismen, fortsatte han.

”Ansvarslös invandringspolitik”

På frågan om vad händelserna i Husby och andra förorter tidigare i år berodde på svarade Åkesson att det handlar om att många av ungdomarna inte lever i samma samhälle som majoritetsbefolkningen.

– De ser inte det svenska samhället som sitt, utan upplever att polisen som kommer dit och ska stävja brott inte är deras företrädare. Det är en spricka som uppstått till följd av en ansvarslös invandringspolitik, sa han.

Publicerad: