Varför har SVT:s modeexpert samma skjorta hela tiden?

Nu svarar han på frågan alla ställer sig

Många tittare har hört av sig och undrat varför SVT:s modeexpert Dennis Dahlqvist alltid har en likadan jeansskjorta på sig. Nu avslöjar han att det är samma skjorta hela tiden.

– Det är onödigt att köpa fler, säger han till SVT.

Dennis Dahlqvist recenserar konst, mode och design för SVT:s Kulturnyheterna. Men den senaste tiden har mycket handlat om hans egen klädstil.

Flera tittare har nämligen noterat att han i inslag efter inslag har samma jeansskjorta på sig. Det har även blivit en snackis på Kulturnyheternas Facebooksida.

Och det är faktiskt en och samma skjorta hela tiden.

– Jag tycker det är onödigt att köpa fler. Jag har bara en skjorta som jag använder. Det är ett antikonsumistiskt statement, säger Dahlqvist till SVT.

Vill inte heja på trenden

Han menar att man inte behöver köpa fler än en skjorta, och stör sig på att folk har "hundra stycken". Dahlqvist ser dock själv ironin i att han jobbar med design och mode.

– Jag recenserar ju mode men jag vill inte heja på den trenden, man kan ha på sig det man gillar även om det inte är så trendigt. Jag vill verkligen avråda från konsumtionshetsen som modekarusellen är. Det gäller ju design och konst också, det har ju blivit väldigt trendigt.

Använder den även privat

Han har den även privat, inte bara vid tv-jobben. Tidigare hade Dahlqvist en och samma smokingkavaj, men den gick sönder. Han avslöjar dock att han är inne på sin andra jeansskjorta.

– Folk kanske tror att det är samma skjorta men det har faktiskt gått en skjorta redan. Jag hade lagat den hos min skräddare två gånger men den föll ihop i sina beståndsdelar. Jag köpte en som var så lik den gamla som möjligt, säger han till SVT.

Den första jeansskjortan höll i cirka fyra år.
Se ett av Dennis Dahlqvists senaste inslag här (extern länk).

Publisert: