Gripna kan ha kopplingar till skjutningen

NYHETER

Tre män greps i Göteborg i går och sitter anhållna misstänka för grovt vapenbrott.

Nu utreder polisen om de har något med dödsskjutningen i Biskopsgården att göra.

– Vi kan inte utesluta det, säger polisens presstalesman Björ Blixter.

Strax efter klockan 22 på torsdagskvällen stannade polisen en bil på Ekedalsgatan i Kungsladugård. I fordonet fanns vapen och både bilen och vapnen togs i beslag. Samtidigt greps de tre männen. Efter förhör under natten anhölls de – misstänkta för grovt vapenbrott.

Utreder eventuell koppling

Enligt polisen kan det finnas kopplingar mellan männen och dödsskjutningen i Biskopsgården i onsdags där två män mördades och flera andra skadades.

– Det är det som vi utreder, om det finns en koppling till händelsen på Vårväderstorget. Det är en koppling som vi i nuläget inte kan utesluta att det finns, vi håller på att titta på detta. Vi kommer att lämna ytterligare information under eftermiddagen i dag, säger Björ Blixter.

”Känns som vi kommit en bit på väg”

Han berättar att polisen fortsätter att hålla förhör med vittnen och de skadade samtidigt som man jobbar vidare med den tekniska bevisningen och knackar dörr i området.

– Vi jobbar på bred front på alla tänkbara sätt här. Vi jobbar fortfarande förutsättningslöst, men det känns som att vi kommit en bit på väg genom gripandet i går, säger Björ Blixter.

ARTIKELN HANDLAR OM