Nyheter

Fullt utvecklad brand i stor industribyggnad

Av: 

Erik Melin

Eric Emanuelsson

NYHETER

Det brinner fortfarande i Ferruforms, tidigare Scanias, lokaler i Luleå.

Vid 10- tiden på måndagsmorgonen uppgav dock räddningstjänsten att branden är under kontroll.

– Vi har en enhet kvar på plats som sköter eftersläckningsarbetet, säger Magnus Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Luleå.

Ett automatlarm kom in till räddningstjänsten vid 23.26. Väl på plats vid lokalen kunde en fullt utvecklad brand konstateras i en byggnad tillhörande Ferruform.

– Vi har två enheter på plats och en tredje på väg som snart också är där och igång, säger Bengt Lindgren vid 01.30-tiden.

Boende i området uppmanades att gå inomhus, stänga av ventilationen och lyssna på P4 Norrbotten. Anledningen är att det inledningsvis brann i en del av byggnaden där kemikalier förvaras och farlig rök kan uppstå.

Vara kvar hela förmiddagen

Vid 06.30 på morgonen hade räddningstjänsten lyckats få kontroll på stora delar av branden.

– Vi har fått riva ner en vägg för att komma åt brandhärdar. Det är lite glödbränder kvar men vi börjar få hyfsad kontroll på det, säger Trond Olofsson och fortsätter:

– Nu avlöser med ny personal och kommer fortfarande vara kvar en bit in på förmiddagen, det är jag rätt säker på. Det blir både eftersläckning och bevakning.

Vid 10-tiden fanns bara en enhet kvar på platsen.

– Det är under kontroll. Vi har en räddningsenhet kvar som sköter allt, säger Magnus Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Luleå.

Verksamhet dygnet runt

Ferruform tillverkar delar till lastbilar och är en av de största arbetsgivarna i Luleå. Verksamhet pågår dygnet runt i byggnaden, men ingen ska ha skadats i branden.

Ett vittne beskrev undermorgonen hur det brann i halva byggnaden.

– Räddningstjänsten är här och arbetar för fullt, säger vittnet till Aftonbladet vid 5-tiden.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter