Aldrig för sent för kärleken

1 av 2 | Foto: Greta Lundgren och Ture Josefsson överraskade familj och vänner när de under en trädgårdsfest den 25 juli gifte sig. De har varit ett par i ungefär ett år. I mitten på augusti fyller Greta 90 år
NYHETER

Det är aldrig för sent för kärleken – eller för nätdejting.

Fråga nygifta paret Greta Lundgren och Ture Josefsson på 90 och 83 år.

– Greta har ramlat ner till mig från himlen. Ja, så känns det faktiskt, säger Ture till Hallandsposten.

Det började på nätet med en kontaktannons om lövhyddefåglar.

Greta Lundgren, 90, levde ensam i en tvåa i Örkelljunga. Ture Josefsson, 83, hade varit änkeman i 13 år och hade det stora huset utanför Halmstad för sig själv. Men han längtade efter någon att dela livet med igen.

En försiktig uppskattning från branschen säger att en tiondel av Sveriges befolkning nätdejtar, och Ture ville inte vara sämre.

I september förra året skrev han en text där han beskrev sig som en lövhyddefågel på jakt efter en liten flickfågel. Annonsen nådde Greta Lundgrens vännina nere i Skåne.

– ”Jag har hittat en till dig”, sade min väninna. Sedan var det klippt, berättar Greta för Hallandsposten.

Gick fort efter första dejten

Första dejten dröjde inte länge, men Greta kände inte igen Ture från bilden på nätet.

– Han hade använt sig av ett gammalt foto. Och jag som hade förälskat mig i den där bilden, säger hon till Hallandsposten.

Sen gick allting fort. På nyårsafton förlovade de sig och det var aldrig någon fråga om trolovningen skulle följas av ett bröllop.

På midsommarafton ställde Ture frågan.

– ”Du och jag, jag och du, vill du bli min fru?” sjöng jag för henne med min dåliga sångröst, berättar Ture och skrattar skriver Hallandsposten.

Bröllopet blev en överraskning för släkten. Greta har fem barn, åtta barnbarn, åtta barnbarnsbarn och åtta barnbarnbarnsbarn.

Bröllopet var en hemlighet

För tre veckor sedan bjöd paret in 26 personer till Gretas 90-årskalas i Tures grönskande trädgård, men i hemlighet var ett bröllop planerat.

Ture Josefsson hade själv byggt altaret där de knöt hymens band.

– Solens strålar letade sig in genom korset i altaret när vi stod där. Det var så vackert, berättar Greta för Hallandsposten.

"Vi kramas och pussas – mycket"

Livet har blivit annorlunda sedan han träffade Greta, berättar Ture för Hallandsposten.

– Nu har jag någon att hålla i handen. Och vi kramas och pussas mycket – det kan jag säga utan att skämmas, säger han.

Snart flyttar Greta in i Tures hus, men paret lever inget stillsamt liv.

– Vi jobbar i trädgården och pysslar med huset. Jag tycker om att plantera och Ture håller just nu på och målar trädäcket på altanen, säger hon.