Arthur ska till Hollywood

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 22 | Foto: FREDRIK LERNERYD

NYHETER

Från en fattig bergsby i Ecuador - till röda mattan.

Historien om gatuhunden Arthur har blivit världsnyhet och nu vill flera filmbolag ta historien till Hollywood.

– De pratar om Oscarsgalan. Det är helt surrealistiskt, säger hussen Mikael Lindnord.

Aftonbladets läsare har kunnat följa Arthurs historia under flera veckor. Gatuhunden serverades en köttbulle i en bergsby i Anderna och följde sedan VM-laget i multisport in i mål.

Förra veckan landade landslaget på Arlanda med Arthur i en liten bur.

– Då var vi bara glada att vi fick med honom hem. Jag hade aldrig kunnat ana vad som skulle komma sen, säger lagkaptenen Mikael Lindnord.

I möte med "Sagan om ringen"-producent

Det dröjde inte länge innan nyheten fick snurr i internationella medier - Daily Mail, BBC och CNN rapporterade om historien och Mikael Lindnord kontaktades av medier från hela världen.

– Jag fick ha ett schema för att hålla reda på alla intervjuer. Intervjuerna slutade vid midnatt och satte i gång klockan sju på morgonen. Det var som en explosion, säger Mikael Lindnord.

Och nu hakar filmbolagen på. De senaste dagarna har nio större filmbolag hört av sig med erbjudanden om att göra film av Arthur och Mikaels vänskap. Även bokförlag har hört av sig. Mikael Lindnord beskriver hur han fått femton erbjudanden från internationella förlag på några dagar.

– Jag har inte förstått det än. För några minuter sedan hade jag Skypemöte med producenten som jobbade med Sagan om Ringen-filmerna. Om en halvtimme ska vi prata med Lionsgate. De pratar om Oscarsgalan och Cannes. Det är surrealistiskt, säger Mikael Lindnord.

"Det blir en vit smoking"

Han har inte bestämt sig om vem som ska få uppdraget.

– Vi vill höra vad alla har att säga. Det är viktigt att vi får en bra känsla och att de är lika engagerade i frågan om gatuhundar som vi är.

Han har erbjudits att spela huvudrollen, men har tackat nej.

– Jag är ingen skådespelare. Det skulle bara bli katastrof. Min fru Helena däremot har sagt att hon kan spela sig själv, om jag spelas av Brad Pitt.

Klädseln till röda mattan har han redan planerat.

– Det blir en vit smoking.

Publicerad: