Nyheter

Gravskändare härjar i Södertälje

Av: 

Mathias Asplund

NYHETER

Släktingarnas gravstenar slogs sönder. Andra har vandaliserats med sprayfärg eller försvunnit.

Flera fall av gravskändning har upptäckts i Södertälje, enligt Länstidningen.

I juli slogs en gravsten sönder på Södertälje kyrkogård. Graven plundrades också på en staty. Men det är inte första gången det händer i år. Nyligen upptäckte en kvinna att någon sprejat svart färg på hennes föräldrars gravsten – för fjärde gången.

"För jävligt"

När Joseph Chabo, 53, för några månader sedan besökte sina avlidna anhöriga på en annan kyrkogård möttes han av en makaber syn.

Sju gravstenar hade slagits sönder och kors hade blivit böjda. Han är arg och besviken. Vem som genomfört dådet är en gåta.

– Någon hade slagit sönder porslinsbilderna av min pappa och min syster på båda gravarna med en hammare eller liknande, säger Joseph till Länstidningen.

Hat och pengar

Joseph Chabo anmälde händelsen till polisen, men ingen förövare har hittats. Enligt kyrkogårdschefen brukar gravar plundras för att någon vill tjäna pengar.

Hat och hämnd ligger ofta bakom attackerna.

– Sedan finns det även de som är utstuderade mot en viss person, mot den gravsatte eller dess anhöriga. Någon form av hämnd eller för att skrämmas. Det är ju bra om man håller lite uppsikt när man är på kyrkogården, säger kyrkogårdschefen Henrik Lindkvist till Länstidningen.

ANNONS

Glöm inte mors dag – skicka en vacker bukett med choklad! Beställ hos Interflora här.

Extern länk från Interflora SE

Beställ nu

Publisert: