17-åring knivskuren till döds

1 av 3 | Foto: En 17-årig pojke dog av sina skador efter att ha skurits i halsen vid Linnéskolan i Malmö.
NYHETER

LIMHAMN. Gängbråket pågick mer eller mindre i tre timmar – och slutade med att en 17-årig pojke skars till döds på en skolgård i Limhamn.

Nu har en 16-åring anhållits, misstänkt för mord.

– Det är många hörda och rätt så uppenbart hur det har gått till, men det är inget vi vill gå in på i nuläget, säger Bo Paulsson, inre befäl vid Malmöpolisen till TT.

Sent i går kväll satt ett drygt tiotal chockade och högljutt gråtande flickor på Linneskolans gård i Limhamn. Alla kände den 17-årige pojke som några timmar tidigare hade dödats på skolgården, några av dem var där när det hände.

Poliserna försökte trösta.

Ett par kvinnor la ner blommor och tände ljus på platsen.

– Jag kom med bussen precis när det hade hänt, berättar en av dem för Aftonbladet. Jag sneddade över skolgården och såg den blödande pojken ligga på marken. Det var hemskt, massor av blod. Flera personer försökte hjälpa honom, men han var helt livlös när han lastades in i ambulansen.

”Död när han kom till sjukhuset”

Det var åtta minuter över sju i går kväll som polis och ambulans larmades till Linneskolan.

– Uppringaren uppgav att en pojke var svårt knivskuren i halsen, berättar polisens yttre befäl Thomas Paulsson. Och på platsen hittade vi en person med livshotande skador. Här fanns då också ett gäng ungdomar kvar.

Vittnen hade sett fyra personer springa från platsen.

– Strax före klockan åtta meddelade läkarna att pojken avlidit. Han var död när han kom till sjukhuset.

Kvar mitt på skolgården låg i natt en delvis sönderslagen cykel och en pöl av blod.

– Min uppfattning är att det handlar om två gäng som hamnat i bråk med varandra, att det gått överstyr med alldeles för mycket våld, säger Thomas Paulsson. Det slutade med en oerhörd tragedi.

– Vi har under kvällen kontaktats av ungdomar som kunnat berätta om upprinnelsen till bråket, att det tydligen börjat redan vid 16-tiden.

Letar efter fler ungdomar

Polisen grep strax efter dramat en yngling misstänkt för delaktighet i mord. Men ytterligare personer blev medtagna till förhör och andra hämtades eftersom polisen misstänker att de vet mer om vad som hänt.

– Ett tiotal ska höras under natten, säger polisens informatör Mats Hammar. Några av dem har vi tagit in eftersom de varit i nära anslutning till händelsen och eventuellt kan vara gärningsmän. Några ska höras som vittnen.

– Dessutom letar vi efter ytterligare ungdomar som vi tror är inblandade.

Alla som uppges varit delaktiga i bråket uppges vara i 17-18-årsåldern.

Sent i går kväll arbetade polisens tekniker på skolgården för att säkra bevis. En privatperson kom till platsen och berättade att hon hittat blodiga klädet slängda mellan två parkerade bilar ett par kvarter från Linneskolan. Platsen spärrades av och teknikerna undersökte även detta fynd.

Kan även vara krossad flaska

Polisen har inte kunnat bekräfta att att den 17-årige pojken knivmördats.

– Det kan vara en kniv, det kan också vara en krossa flaska, säger polisens inre befäl Mats Thimgren.

En 16-åring som greps efter dådet har nu anhållits, misstänkt för mord.

– Han är dock inte hörd ännu, förklarade han vid midnatt.

Då hade polisen ännu inte lyckats få kontakt och informera 17-åringens anhöriga om vad som hade hänt.