SD Malmö slängs ut från sin egen valvaka

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

NYHETER

Sverigedemokraternas valvaka i Malmö firades i mörker och till ljudet av ett tjutande brandlarm.

KFUM fick först på söndagskvällen kännedom om att partiet skulle hyrt lokalen – och tog till skarpa grepp för att få dem därifrån.

Sverigedemokraterna i Malmö har arrangerat sin valvaka i KFUM:s lokaler. Det fick föreningens ordförande kännedom om först under söndagskvällen – och stängde av strömmen till lokalen och sätta på brandlarmet.

Partiet ska ha uppgett att de planerade att ha ett företagsevent i lokalen.

SD-medlemmarna har lyst upp lokalen med hjälp av stearinljus. Den senaste informationen om utvecklingen i valet har de skaffat genom pressuppbådet som samlats, rapporterar Susanna Nygren, Aftonbladets reporter på plats.

Vägrar lämna lokalen

Vid 23-tiden hade SD-medlemmarna fortfarande inte lämnat lokalen, trots protester från KFUM.

– Det här är väldigt obehagligt. Nu har vi dragit på ett brandlarm också, men vi står handlingsförlamade, säger föreningens kanslichef Dario Idzakovic.

Enligt Idzakovic har föreningen försökt få ut partiet genom att bryta strömmen utan att lyckas. Han bekräftar att partiet har lurat sig in i föreningens festlokal, genom att uppge att det skulle ske ett dop samt ett företagsevent under kvällen. Att det rörde sig om en valvaka upptäcktes först under kvällen.

– Det här skadar ju oss, vi är en ideell organisation som arbetar med barn och unga, och vi ligger dessutom granne med synagogan. Det är ju som att hyra ut till SS. Det här är olustigt och de bryter mot kontraktet, säger han.

Publicerad: