Vita husets kommunikationschef Hope Hicks slutar

Av: Simón Bustamante

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Hope Hicks kommer att sluta som Vita husets kommunikationschef, rapporterar New York Times.

Sedan i somras har hon varit en av president Donald Trumps närmaste medarbetare.

Hon säger upp sig dagen efter att ha vittnat i Rysslands-utredningen – där hon erkänt att hon behövt dra vita lögner.

Enligt flera källor i Vita huset ska Hope Hicks sedan flera månader tillbaka ha övervägt att sluta – eftersom hon känner att hon uppnått det hon kunnat med ett jobb som gjort henne till en av de mäktigaste personerna i Washington.

Hope Hicks lämnade in sin avskedsansökan under onsdagen, dagen efter att hon ägnat åtta timmar åt att ge sitt vittnesmål rörande eventuella Rysslands-kopplingar till Donald Trumps presidentvalskampanj.

Enligt vittnesmålet har Hicks emellanåt varit tvungen att dra vita lögner – men Vita husets kommunikationschef bedyrade att hon aldrig ljugit om något som har med Rysslands-utredningen att göra.

En av få som förstått presidenten

Hope Hicks har tidigare jobbat som modell och anslöt sig till Donald Trumps presidentvalskampanj utan tidigare erfarenhet av politik. Hon har blivit känd som en av de få medarbetare som förstått den nyckfulle presidentens personlighet – och som därmed kunnat få Trump att ompröva sina ståndpunkter.

Exakt när Hope Hicks kommer att sluta är ännu oklart, men troligtvis sker det om några veckor. Hope Hicks säger själv att hon ”saknar ord” för sin tacksamhet mot president Trump, som själv svarat med ett uttalande.

Trump: Jag kommer sakna henne

– Hope är enastående och har gjort ett fantastiskt jobb de senaste tre åren. Hon är smart och omtänksam som få – en utmärkt person. Jag kommer sakna att ha henne vid min sida, säger Donald Trump.

Hope Hicks tog i somras över som kommunikationschef efter Anthony Scaramucci, som fick sparken efter bara tio dagar. Med sina åtta månader i Vita huset är hon en av de medarbetare som varat längst i Trumps administration.

Hon har även hållit låg profil och varit en doldis i administrationen – och har tackat nej till att medverka i intervjuer och att leda Vita husets presskonferenser.

Publicerad:

LÄS VIDARE