Uppgifter: Mördarna fångades på film när de sköt

Av: Olof Svensson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 28 | Foto: Thomas Johansson
Blommor och ljus för att minnas och hedra offren.

GÖTEBORG. Mördarna har fångats på övervakningsfilmer inne i restaurangen, erfar Aftonbladet.

Enligt en källa med insyn i utredningen visar filmerna hur männen går in, skjuter vilt runt omkring sig och sedan lugnt lämnar platsen.

Materialet är beslagtaget av polisen.

Restaurangen på Vårväderstorget har övervakningskameror som enligt källor med insyn i utredningen var i gång i onsdags kväll. Kamerorna har fångat hur gärningsmännen går in genom entrén iförda dödskallemasker och handskar. En av dem har en gul polisväst på sig - båda är beväpnade med automatvapen.

Inne i restaurangen går männen åt olika håll.

– En av männen börjar skjuta runt i lokalen. Han mejar vilt runt omkring sig. Den andra riktar in sig på några gäster. Han går fram och skjuter dem i huvudet, säger en källa med insyn.

Går lugnt ut efter skotten

När magasinen tömts plockar en av männen fram en mobiltelefon och filmar runt i lokalen.

– Han filmar nära golvet där skadade ligger, säger Aftonbladets källa.

När magasinen har tömts går männen lugnt ut genom entrédörren. De försvinner sedan ut på Vårväderstorget och bort från platsen.

Enligt uppgifter till GP finns det fyra kameror i lokalen. En vid entrén, en i köket, en riktad mot baren och en riktad mot bakdörren. GP:s källa uppger dock att bilderna är ganska gryniga.

Aftonbladet har tidigare skrivit att det finns tre övervakningskameror uppsatta i de gula ingångarna till Vårväderstorget. Materialet är enligt det kommunägda fastighetsbolaget Göteborgslokaler överlämnat till polisen.

”Stannar hos polisen”

Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland, kan inte bekräfta att det finns kameror inne i restaurangen.

– Men om det fanns det har vi naturligtvis säkrat det. Vad som i så fall eventuellt har framkommit är något som stannar hos polisen.

Han kan heller inte uttala sig om kamerorna på torget.

– Av rutin går vi alltid igenom om det finns övervakningskameror i närheten. Gör det så tar vi hand om materialet.

Publicerad: