Svenska Ewa om hajattacken: Det är fruktansvärt

1 av 4 | Foto: ”Det finns inga skyltar eller lappar, varken vid stranden eller på hotellen. Och folk går i och badar ändå”, säger Ewa Goos.
NYHETER

Stränderna är avstängda i semesterorten.

Anledningen: En 53-årig tysk turist har dödats i en hajattack.

– Det är fruktansvärt. En katastrof för hans familj, säger Ewa Goos från Stockholm.

På lördagen dödades en 53-årig tysk turist när han attackerades av en haj. Han ska ha badat nära stranden i Marsa Alam i Egypten.

Samma dag var Ewa Goos, 51, från Stockholm i havet utanför turistorten. Hon skulle dyka med delfiner.

– Jag hade en underbar dag. Sen fick jag sms:et från Ving där de berättade om attacken. Det är fruktansvärt. En katastrof för hans familj, säger Ewa Goos.

"Så oförberedda"

Ewa Goos bor på ett hotell som ligger bredvid stranden där attacken skedde. Hon känner sig inte orolig, hon kommer bada och dyka igen när förbudet hävs.

Men hon är irriterad över att informationen om vad som hänt är bristfällig.

– Det är så ytterst ovanligt att en haj attackerar människor. Det var flera år sedan det hände senast här. Det gör kanske också att de är så oförberedda, säger Ewa Goos.

Ewa: Folk badar ändå

Resebolaget Ving har skickat ett sms till sina resenärer och berättat om hajattacken. Men hotellpersonalen har knapphändig information om vad som hänt och hur turisterna nu bör agera, enligt Ewa Goos.

– Det finns inga skyltar eller lappar, varken vid stranden eller på hotellen. Och folk går i och badar ändå, säger hon och tillägger:

– Vet man inte varför det är avspärrat är det ju lätt att man skiter i avspärrningen. Samtidigt vill de väl undvika att skapa masshysteri.

Hajen jagas

I sms:et från Ving skriver resebolaget att myndigheterna försöker "lokalisera" hajen. Det är ännu oklart vad det kan ha varit för haj som gick till attack.

– Det enda man kan göra är att följa myndigheternas rekommendationer om badförbud. Säkerheten går alltid främst. Vi följer utvecklingen och informerar om situationen, säger Charlotte Hallencreutz, informatör på Ving.

ARTIKELN HANDLAR OM

Egypten

Ving