Mysteriet bakom Torontotunneln löst

1 av 5 | Foto: Toronto grubblade över ett tunnelmysterium. Nu har polisen lyckats ta redan på vilka som ligger bakom tunneln.
NYHETER

Den mystiska Torontotunneln förbryllade hela världen i förra veckan.

Nu har kanadensisk polis hittat tunnelbyggarna.

– Den byggdes av personliga anledningar, skriver Torontopolisen.

Mysteriet bakom den märkliga bunkern i Toronto är löst. Nästan i alla fall. Kanadensisk polis har hittat och förhört de två bunkerbyggarna. Enligt ett pressmeddelande från polisen ska tunneln ha byggts av "personliga anledningar".

Vilka anledningar två personer kan ha haft att bygga en tio meter lång och nästan två meter hög bunker tre meter under jorden framgår inte. Misstankarna om kriminellt uppsåt eller till och med terroraktivitet som det spekulerades i från början har avskrivits.

– Vi har förhört dem. De utgjorde inget hot, varken mot Toronto eller stadens invånare, skriver Torontopolisens Victor Kwong i ett mail till CTV Toronto.

Kanadensisk polis var nöjda med att konstatera att de två personerna byggde tunneln av personliga skäl och har valt att inte gå ut med namn på bunkerbyggarna.

Bunkern upptäcktes i mitten av januari. Torontopolisen efterlyste då tips på vem som byggt den märkliga tunneln. Tipsen rasade in, och det ledde till att tunnelbyggarna kunde identifieras och förhöras.

I bunkern fanns bland annat en skottkärra, elgenerator och en pump som höll utrymmet torrt. Dessutom hittade polisen ett krucifix, ett radband och konstgjord vallmo. Vallmo bärs i Kanada vid högtider till minne av stupade soldater.

Det fanns även tomma mat- och dryckförpackningar som tydde på att de två tunnelbyggarna använt tunneln under vintern. Men nu är det slut med det. Polisen har fyllt igen bunkern och avslutat fallet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kanada

Toronto