Polis sköt ihjäl hemlös man i Los Angeles

NYHETER

Den amerikanska polisen sköt ihjäl en hemlös man mitt på gatan i Los Angeles i går. Mannen attackerade flera poliser och ska enligt polisen ha kommit åt ett av deras vapen.

Allt filmades med en mobiltelefon och nu väntas stora protester i USA.

Bara några minuter efter skottlossningen i området Skid row i Los Angeles, där många hemlösa håller till, låg en film om händelsen ute på Facebook.

På filmen kan man se en man som svingar slag mot totalt sex polismän innan de tillsammans lyckas brotta ner mannen på marken. Mannen fortsätter att slå mot poliserna och fyra av dem kämpar med att hålla ner honom. Plötsligt hör man flera skott avlossas.

Fem skott

Exakt vad som sker går inte att se på ögonvittnets film men enligt Los Angeles-polisens blogg ska den hemlösa mannen ha fått tag i en av polisernas vapen. När mannen trots uppmaningar inte släpper det skjuter polismännen honom. Totalt avlossas fem skott.

Mannen dödförklarades på sjukhuset några minuter senare. Händelsen ska nu utredas noggrannare och man ska se om polisens skjutande var korrekt i situationen.

Enligt polisen ska den hemlösa mannen ha varit misstänkt för ett rån i området och mannen ska ha gått till attack mot poliserna direkt när de dök upp.

Protester

Efter bara några timmar hade ögonvittnesfilmen visats över två miljoner gånger enligt TT, och reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Redan samma kväll samlades flera personer på ett torg i närheten för att protestera mot att polisen sköt ihjäl mannen.

Händelsen sker i ett känsligt läge i USA där det pågår diskussioner om övervåld och polisens agerande. Förra året blev det massiva protester efter att två poliser sköt ihjäl en obeväpnad tonåring i Saint Louis.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA