Mojang

Minecraft kan bli förbjudet i Turkiet: ”Vansinne”

Av: 

Sebastian Hagberg

Omslaget till Xbox 360-versionen av svenska Mojangs ”Minecraft”.

NYHETER

Det svenska datorspelet Minecraft uppmuntrar ungdomar till våld mot kvinnor.

Det tycker den turkiska regeringens familjedepartement, som nu utreder om spelet ska förbjudas.

– Vansinne, säger riksdagsledamoten Fredrik Malm (FP).

Den turkiska regeringens departement för familje- och socialpolitiska frågor utreder nu om landet ska förbjuda spelet Minecraft, rapporterar den turkiska tidningen Hürriyet.

Tidningen uppger att departementet har tagit emot flera klagomål från spelare som tycker Minecraft uppmuntrar till våld mot kvinnor.

Minecraft utvecklades av det svenska företaget Mojang, lett av Markus "Notch" Persson, och låter spelaren bygga upp världar av block

– Det är vansinnigt att försöka stoppa Minecraft. Det är ju ett spel som uppmuntrar barn och ungdomar till kreativitet och låter de bygga saker, säger Fredrik Malm, riksdagsledamot för Folkpartiet.

"Det finns betydligt värre datorspel"

Trots att det förekommer våld mot zombies och andra fiender i spelet så har Fredrik Malm ingen förståelse för den turkiska regeringens reaktion.

– Om man tycker Minecraft är våldsamt så har man en väldigt låg ribba. Det finns ju betydligt värre datorspel och det finns betydligt större problem här i världen, säger han.

Om den turkiska regeringen kommer fram till att Minecraft är för våldsamt så kommer man föreslå att spelet förbjuds att säljas, skriver Hürriyet.

I september i fjol blev Mojang och Minecraft köpt av teknikjätten Microsoft för 18 miljarder kronor.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mojang

Minecraft