Skolmassakern i Florida

Här välsignas vapen – av ökända sekten

Av: 

Simón Bustamante

NYHETER

På onsdagen samlades hundratals par i en kyrka i Pennsylvania, USA – för att få sina skjutvapen välsignade.

Många av de samlade hade även på sig kronor, några av dem gjorda av patroner.

Ceremonin ägde rum två veckor efter skolmassakern i Florida.

Två veckor har gått sedan skolmassakern på Marjory Stoneman Douglas High School i Florida, då 19-årige Nikolas Cruz dödade 17 personer och skadade många fler.

Under onsdagen samlades hundratals par i en av Moon-rörelsens kyrkor i Pennsylvania, USA, för att få sina AR-15-gevär välsignade, rapporterar AP. Det är samma slags vapen som Cruz använde.

Kvinnorna kom klädda i vitt och männen i svarta kostymer. Flera av personerna hade på sig kronor – några av dem gjorda av patroner, rapporterar Reuters.

Hyllade geväret – med Bibelreferens

Ceremonin var en hyllning till geväret, som församlingen menar är en symbol för ”järnstången” i Uppenbarelseboken – och som man menar hade kunnat rädda liv om lärarna hade fått vara beväpnade.

– Om idrottsläraren, som rusade in i byggnaden för att skydda eleverna från skolskjutaren med sin egen kropp, hade fått bära ett vapen hade många liv, inklusive hans eget, kunnat räddas, säger Moon-rörelsens ledare Hyung Jin Moon i ett uttalande.

Enligt en talesperson för kyrkan var onsdagens ceremoni planerad långt innan skolmassakern på Alla hjärtans dag.

Rörelsen beskrivs som en sekt

Evenemanget fick en närliggande skola att stänga för dagen. Utanför kyrkan stod en person som protesterade med en skylt som kallade rörelsen för en ”beväpnad kult”.

Moon-rörelsens ledare Hyung Jin Moon är son till Sun Myung Moon, en självutnämnd messias som på 50-talet grundade ”Enighetskyrkan”, även känd som Moon-rörelsen.

Rörelsen beskrivs ofta som en sekt och är bland annat ökänd för sina massvigselceremonier, där hundratalas par vigs samtidigt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Cyber Monday: Massor av rea på populär elektronik. Robotdamssugare, hörlurar, TV. Passa på att köp innan de tar slut

Webhallen

Publisert:

LÄS VIDARE

Om elevprotesterna: ”Den här gången är det annorlunda”

ÄMNEN I ARTIKELN

Skolmassakern i Florida

Pennsylvania

Vapen

Florida