Sju unga kvinnor häktade för mordbrand

Foto: Henrik Montgomery/TT
Sju kvinnor har häktats misstänkta för en rad brott i Linköping under hösten. Arkivbild.

avTT

NYHETER

Sju kvinnor mellan 18 och 25 år har häktats misstänkta för en rad brott i Linköping under hösten. Det grövsta brottet rör misstänkt grov mordbrand i ett radhus i mitten av september förra året, skriver Corren.

Kvinnorna misstänks också för flera fall av misshandel.

Polisen riktade tidigt intresse mot gruppen och i dagarna före jul och fram till nyår fick deras tid på fri fot ett abrupt slut. En första kvinna häktades den 19 december och en andra den 28. Vid det senare tillfället kom flera unga kvinnor till rätten för att stötta kamraten som skulle ställas inför domstol. Fyra av dem identifierades och anhölls direkt, en femte kom självmant in till polishuset därefter. De häktades på nyårsafton.

Den misstänkta mordbranden inträffade den 14 september. En soffa sattes i brand på nedervåningen till en radhuslänga på sex bostäder. Räddningstjänsten kunde stoppa spridningen.

De sju sitter nu frihetsberövade men fler gripanden kan vänta.

– Vi är bara i början än så länge. Vi förväntar oss att lösa fler brott och hitta fler misstänkta, men vi är glada över att vi lyckats låsa in de här så länge, säger kriminalinspektör Raimo Strandgård till Corren.