Inbrottstjuvarna torterade hund med glödande cigaretter

avViktor Adolfsson

Ett äldre par i västra Malmö utsattes i början av året för ett inbrott. Tjuvarna kom undan med flera värdesaker – men först efteråt upptäcktes konstiga skador på parets hund.

– De ska ha hittats minst två brännmärken på hundens mage som man misstänker har gjorts med glödande cigaretter, säger Eva-Gun Westford, presstalesperson vid Malmöpolisen, till Lokaltidningen.

Det var den 4 januari i Malmöstadsdelen Bellevue som okända personer tog sig in genom ett fönster i det äldre parets bostad.

Tjuvarna länsade parets bostad på smycken och andra värdesaker för ett totalt värde av över 100 000 kronor, enligt Lokaltidningen. Först i efterhand upptäckte dock det äldre paret att tjuvarna också verkar ha utsatt deras hund för djurplågeri – genom att bränna den med glödande cigaretter.

– När brottet först anmäldes hade de ingen aning om vad som hänt med hunden. Det uppdagades senare att den utsatts för djurplågeri i samband med inbrottet, vilket mannen i familjen nu polisanmält, säger polisens presstalesperson Eva-Gun Westford till Lokaltidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

Malmö

Inbrott