Jägare biten av björn i Bispgården

Jägaren i 50-årsåldern attackerades av en björn i Bispgården.

Mannen bets i en arm och ett ben.

Björnen slog också käkarna runt huvudet – men bet då i jägarens hörselkåpor, enligt polisen.

Polisen i Jämtland uppger att älgjägarens hund hade ståndskall och när mannen i 50-årsåldern kom fram till sin hund blev han attackerad av en björn.

Enligt polisen blev mannen biten i en arm och ett ben. ”Björnen försökte även bita i mannens huvud men fick i stället tag i höreselkåporna” skriver polisen på sin hemsida.

– Plötsligt small det bara till och ur buskaget kom björnen och välte omkull honom. Han hann inte reagera innan han hade björnen över sig som började bita honom, säger polisassistenten Kristofer Engström, som träffat mannen på sjukhuset, till Sundsvalls Tidning.

Enligt Engström ska mannen ha blivit ”biten över hela kroppen”.

Mannen fördes till sjukhus i Sollefteå med allvarliga men inte livshotande skador. Han har senare under kvällen förts vidare till Sundsvalls sjukhus för vidare vård, enligt polisen.

Händelsen inträffade under lördagsförmiddagen i Bispgården i Ragunda kommun i Jämtland, uppger polisen. Som också skriver att inga skott avlossades i samband med händelsen och att de inte misstänker något brott.

I nuläget är det enligt polisen inte heller aktuellt med någon skyddsjakt på björnen.

– Inte som det ser ut nu, det här har skett ute i skogen och om det hade skett nära civilisationen så att säga hade det kanske varit aktuellt men nu finns det inga sådana planer, säger Mikael Baudin vid polisen i Västernorrland.

Publisert: