Var är försvunne studenten?

Foto: Sökarbetet är koncentrerat till två grönområden i Linköping.
NYHETER

Den 22-årige studenten har inte synts till sedan i tisdags kväll.

Nu letar polis, hemvärnet och Missing people efter honom i Linköping.

– Han är mer eller mindre spårlöst försvunnen, säger Tor Sevelius, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Studenten har varit försvunnen sedan en fest vid Linköpings universitet i tisdags. Under fredagen anmäldes han som försvunnen och polis har sedan dess letat efter honom.

– Vi är ett tiotal från oss och ett tjugotal från försvarsmakten, sedan hjälper Missing people också till, sa Tor Sevelius under söndagen.

”Det finns ingenting”

Polisen uppger att man inte har några nya uppgifter att gå på och att 22-åringenär mer eller mindre spårlöst försvunnen.

– Vi söker i Vallaskogen och Rydskogen, framför allt har vi kvar att söka i Rydskogen mer ordentligt, säger Tor Sevelius.

På söndagseftermiddagen var läget oförändrat.

– Vi söker efter ett rutnät och kan komma att vidga det eventuellt, säger Johan Hägg, inspektör vid polisen i Östergötland.

Finns det någon brottsmisstanke eller andra tankar om vad som kan ha hänt?

– Nej, och det är det som är så konstigt. Det finns ingenting, säger Johan Hägg.

På måndagsmorgonen fanns fortfarande inga spår.

Hoppas på 1 000 frivilliga

Missing People har bistått polisen i sökandet, tillsammans med personal från försvarsmakten. Under helgen har man sökt av grönområdena Vallaskogen och Rydskogen i närheten av Linköpings universitet. Nu kraftsamlar man inför tisdagen.

– I dag har varit en mellandag för oss, mycket beroende på polisens inre spaningar. Så vi kör igång igen imorgon på eftermiddag och kväll. Det blir nya sökområden, förmodligen i utkanten av Linköping, säger Magnus Idebro som är operativ chef för Missing People i Södermanland, som bistår i sökarbetet.

Under söndagen deltog 530 frivilliga i organisationens sökarbete, rekord för dess insatser i Östergötland.

– Till morgondagen är drömscenariot 1 000 personer, säger Magnus Idebro.

Har ni gjort några fynd i ert sökarbete?

– Vi har inte gjort några fynd som vi kopplat till studenten. Vi har hittat mycket kläder, nycklar och mobiltelefoner ute i skogen och lämnat över allt till polisen. Men inget har kunnat knytas till honom.

Bor nära festplatsen

22-åringen var vid försvinnandet iklädd en brun studentoverall med gula revärer på benen och en röd luvtröja. Han är omkring 175-180 centimeter lång och beskrivs ha en smal kroppsbyggnad.

Mellan hans bostad och platsen där festen på tisdagen hölls är det cirka 200 meter. Under den aktuella kvällen var 22-åringen i sällskap med sex kompisar som alla har hörts av polisen, skriver Östgöta Correspondenten.

Personer som sett till studenten eller gjort andra iakttagelser om hans försvinnande uppmanas kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

Vid lunchtid på söndagen gick polisen ut med bild på den försvunne. Det är 22-åringens familj som beslutat att dela med sig av bilden.

ARTIKELN HANDLAR OM