Jerrys bil brann upp på motorvägen

NYHETER

Jerry Ahlqvist skulle köra från Malmö till Kiruna med en Smart car han köpt på Blocket. Men på motorvägen i höjd med Linköping gick allt fel och Jerry fick bevittna hur den nyinköpta bilen brann upp.

För en vecka sedan köpte Jerry Ahlqvist en gammal Smart car på Blocket. Planen var att köra från Malmö till Kiruna under en jobbresa – en sträcka på ungefär 185 mil. I höjd med Linköping behövde bilen tankas, men innan Jerry hann svänga av motorvägen började allt gå väldigt fel.

– Den började gå lite sämre och sämre, sedan var vi nere i 65 kilometer i timmen. Då kände jag att 65 kilometer i timmen på motorväg kommer inte att bära om det kommer någon bakifrån, jag sitter ju i en coca cola-burk, säger Jerry till Aftonbladet.

”Då låser den ute mig”

När Jerry stannade längs vägkanten dog bilen tvärt. Efter en kvarts väntan fick han hjälp av två förbipasserade med mekanikerkunskaper. De trodde att det var fel på bränslefiltret och att han skulle få bogsera iväg bilen.

Motorn startade dock fortfarande och Jerry bestämde sig för att låta den svalna.

– Jag startar bilen och den verkar gå, och det är som att den vill iväg men den dör. Men den verkar gå bättre och bättre för varje gång. Så jag tänker att jag startar den och låter den gå på tomgång en stund, säger Jerry och fortsätter:

– Jag går ur bilen och tänker tända en cigg och bara ta det lugnt, men då låser den ute mig, inga dörrar går att öppna.

”Såg ut som en bränd hamsterbur”

Efter att ha försökt ta sig in i bilen under 20 minuter får Jerry nog.

– Till slut flippar jag, Då känner jag bara ”nu räcker det”. Så jag krossar den lilla sidorutan och lyckas få upp passagerardörren.

Han satte sig på förarsidan – redo att försöka köra iväg igen.

– När jag trycker på gasen börjar det ryka in i bilen, och när jag vänder mig om så ser jag en liten, liten flamma bak i sätet, då känner jag bara ”NEJ”.

Jerry lyckades ta sig ur den brinnande bilen, som snabbt var helt utbränd och senare fick bärgas från platsen.

– En Smart car är ju inte mycket till bil, det såg på riktigt ut som en bränd hamsterbur, säger han och fortsätter:

– Det var en sådan där dag när man skulle ha stannat under täcket tror jag, så jag tror jag bara sitter still så att ingenting mer händer idag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motor