”De hittar honom aldrig. Han sitter i en brunn.”

1 av 9
NYHETER

Hörby. Den döde som hittats i brunnen kan vara en kriminell man som mördades på 90-talet. Det uppger en källa till Aftonbladet.

En bekant till mördaren ska ha skrutit om att han visste var offret var begravt.

– Han sa att han sitter i en brunn. De kommer aldrig hitta honom, säger källan som vill vara anonym.

Källan berättar att han hörde mördarens bekant berätta för en vän om ett mord på en man. Han ska ha sagt vem offret var och var kroppen fanns. Det uppger en källa till Aftonbladet.

– De hittar honom aldrig. Han sitter i en brunn. Så sa han till mig. Han sa också vem det var. Det kändes väldigt obehagligt, säger den före detta vännen till Aftonbladet.

”Han ville skryta”

Uttalandet kom för några år sedan och ska ha upprepats vid flera tillfällen. Alltid i samband med att mannen drack alkohol.

– Jag glömmer aldrig de orden. Han sa det vid minst två olika tillfällen. Jag tror att han ville skryta att han hade den här informationen – att han var anförtrodd av grovt kriminella, säger den före detta vännen.

Kroppen ska ha gömts i en brunn någonstans i Skåne. Vännen hörde av sig till polisen med uppgifterna men har ännu inte fått någon återkoppling.

– Jag skrev till dem men ingen hörde av sig. Därför ringer jag till er istället nu.

”Tänker på anhöriga”

Aftonbladets källa är noga med att påpeka att han själv inte är kriminell och att han inte längre har någon kontakt med personen i fråga. Men när han läste i tidningen om skelettet i brunnen kopplade han det direkt till vad mannen hade sagt.

– Det är väldigt obehagligt eftersom han sa att det var grovt kriminella som låg bakom. Men jag vill ändå berätta om det eftersom jag tänker på anhöriga. De måste få ett avslut. Väntan är hemsk för dem.

Polisen konstaterade i dag att det var en människokropp i brunnen och har inlett en förundersökning om mord.

Död en längre tid

Ett första besked från Rättsmedicinalverket fastställer att det rör sig om en man i vuxen ålder. Personen i fråga ska ha varit död en längre tid. Förundersökningsledaren Anders Svensson menar att det kommer dröja innan identiteten är helt fastställd.

– Det är mycket att göra på Rättsmedicinalverket. Jag hoppas på besked någon gång under nästa vecka, säger Anders Svensson.

ARTIKELN HANDLAR OM