Joe Biden har landat i Sverige

1 av 15
NYHETER

Klockan 01.25 landade USA:s vicepresident Joe Biden på Arlanda inför sitt möte med statsminister Stefan Löfven.

Efter att ha klivit av vicepresidentplanet Air Force Two välkomnades han av utrikesminister Margot Wallström.

Efter att ha besökt Kosovo, Serbien, Lettland och Turkiet landade Joe Biden på Arlanda under onsdagsnatten.

Nere på plattan välkomnades han av en delegation ledd av Margot Wallström och fick en kram av utrikesministern.

– Även USA:s ambassadör, Sveriges ambassadör i USA och protokollchefen på UD är där, men det är utrikesministern som är huvudpersonen i den delegationen. När de väl har landat kommer det att gå en kortege in till stan, säger Boel Lindbergh på UD:s internationella presscenter.

Ansvar för flyktingar

Statsminister Stefan Löfven kommer att träffa Joe Biden först under torsdagsmorgonen.

"Jag ser fram emot att välkomna vicepresident Joe Biden till Sverige. Relationerna mellan Sverige och USA har sällan varit så goda som nu och jag ser hans besök som ett uttryck för detta", säger Stefan Löfven i ett skriftligt uttalande.

Enligt pressmeddelandet ska både bilaterala och internationella frågor diskuteras. Frågan om globalt ansvar för migration och flyktingar uppges vara central på dagordningen.

Trafikproblem

I samband med Joe Bidens Sverigebesök väntas trafikstörningar i stora delar av Stockholmsområdet, skriver Stockholms stad på sin webbplats.

”Under eskorten kommer de större vägarna till och från Arlanda att påverkas främst under torsdagen. Vissa delar av city stängs helt för trafik, det gäller främst området kring Strömkajen, Hamngatan, Gamla stan och runt slottet”, skriver Stockholms stad.

Bilister uppmanas att ställa bilen hemma och åka kollektivt.

”Kollektivtrafikresenärer rekommenderas att i första hand använda sig av den spårbundna trafiken, det vill säga tunnelbana och tåg.”

ARTIKELN HANDLAR OM

Joe Biden