Mysteriet med hängande föremålet vid Slussen löst

1 av 3
NYHETER

Något mystiskt hängde ner från Katarinahissen i Stockholm i morse.

Enligt ett vittne såg det ut som ”en madrass med ett blodigt lakan på”.

– Det var hönsnät, tyg och nötblod, säger Johan som hängde upp saken.

Tipsa | Aftonbladet

Först en jättetampong i Tantolunden och sedan ett mystiskt föremål som hängts upp vid Katarinahissen i Stockholm.

Saken hängde under morgonen precis över gångvägen till Slussens tunnelbana och enligt ett vittne, som hört av sig till Aftonbladet, såg det ur som ”en madrass med ett blodigt lakan på”.

Nu berättar upphovsmannen Johan om varför han gjorde det.

– Det var hönsnät, tyg och nötblod som jag hängde upp vid ettiden i natt. Jag tycker att det är intressant att se vad som händer när en sådan sak kommer upp i media och sedan se vilka spekulationer som kommer upp, säger han.

”Uppnådde mitt mål”

På sociala medier har det diskuterats: ”är det en binda? är det en tampong? eller är det en madrass med blod på?”.

Svaret är enligt Johan att det är vad man ser att det är.

– Någon kanske ser det som en tampong och andra kanske ser det som en baconbit. Jag kände att jag uppnådde mitt mål eftersom det blev något av det. Det glömdes inte bort, säger han och poängterar att det inte är någon ”dårhusfeminist” som ligger bakom saken. Det spekulerades nämligen om det när han i förra veckan hängde upp tampongen i Tantolunden.

Polisen plockade ner saken

Stockholmspolisen fick flera samtal under morgonen om att något hängde på platsen och skickade därför en patrull till platsen.

Vid 09-tiden kunde polisen lösa åtminstone en del av mysteriet.

– Vi har konstaterat att det rör sig om kött som är invirat i hönsnät och indränkt i färg, säger Tove Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Varför köttet hängts upp kan polisen inte svara på, men de har skrivit en anmälan om förargelseväckande beteende eftersom ”föremålet kan ha satts upp i syfte att väcka anstöt”.

I förra veckan hittades en ”jättetampong” upphängd i ett träd i Tantolunden, någonting som förbryllade Stockholmspolisen. Den beskrevs som ett två meter långt tygstycke och från det droppade något som såg ut som blod.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm