Booli

1800-talslägenheter dyrast per kvadratmeter

Av: 

Karolina Strömbäck Horney

NYHETER

Bostadspriserna i Stockholm är inte att leka med.

Och allra dyrast per kvadratmeter är lägenheter byggda på 1800-talet, enligt nya siffror från bostadssajten Booli.

Priserna för bostadsrätter i Stockholm har fortsatt stiga, enligt de senaste siffrorna från Valuegards bostadsprisindex, HOX. Medelpriset per kvadratmeter låg i centrala Stockholm på 87 669 kronor, enligt senaste mätningen från Svensk Mäklarstatistik.

1800-talslägenheter dyrast

En ny undersökning från Booli visar också att byggåret spelar roll för slutpriset. Lägenheter som är byggda under den senare halvan av 1800-talet är allra dyrast. Lägenheter byggda mellan 1870 och 1879 kostar 97 500 kronor per kvadratmeter. Priserna sjunker sedan fram till och med 90-talet och börjar därefter stiga något igen.

– Även om Stockholms innerstad är en begränsad yta så återfinns de flesta 1800-talslägenheter i Gamla stan eller på Östermalm vilket såklart också påverkar priserna uppåt, säger Josephine Linghammar, marknadsansvarig på Booli.se, i en kommentar.

Störst utbud

Sajten har undersökt 7 000 försäljningar under 2015 i Stockholms innerstad. Flest antal inkomna slutpriser under året var för lägenheter byggda mellan 1920 och 1939, det kan tyda på att utbudet är som störst bland dessa byggår.

Se kvadratmeterpriserna per byggår i listan nedan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – förhandsboka här!

Cervera

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Booli

Stockholm

Bostadsmarknad