Hyrde ut lägenhet - kom hem till bordell

1 av 4

avMalin Wigen

NYHETER

När Kerstin Söderberg var utomlands hyrde hon ut sin lägenhet till ett par som hon kommit i kontakt med via Blocket. Det hon inte hade någon aning om var att lägenheten skulle användas som bordell, skriver Dagens Nyheter.

–  Jag bara grät. Jag var helt förtvivlad. Det var äckligt att behöva plocka upp allt efter deras verksamhet, säger hon till Aftonbladet.

Foto: Privat
Kerstin Söderberg.

I början på året skulle Kerstin Söderberg åka till Indien i två månader och bestämde sig för att hyra ut sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Hon lade ut en annons på Blocket och kom i kontakt med ett engelskspråkigt par som hon bestämde sig att hyra ut till.

– Vi träffades och fick en bra kontakt. Jag kände mig trygg när jag åkte iväg, jag kände ett förtroende för dem.

”Hittade två tjejer i lägenheten”

Men paret var inte så pålitligt som hon trott, utan Kerstins vetskap och godkännande hyrde de ut lägenheten i tredje hand. Dessutom noterade grannen att män kom och gick till och från lägenheten. När grannen såg en man smita in genom lägenhetsdörren som stod på glänt kontaktades Kerstin som i sin tur tog hon kontakt med polisen. Det var då det uppdagades att det bedrivits en bordell i lägenheten – vilket står i anmälan som Dagens Nyheter tagit del av.

– Polisen åkte dit och grep en torsk och hittade två tjejer i lägenheten, berättar Kerstin.

”Det var så äckligt och smutsigt”

När hon återvände till sin lägenhet var den inte alls som hon lämnat den. Bland annat var soffgruppen förstörd och tapeterna var fulla av stearin och oljor. Dessutom var flera av hennes tillhörigheter borta.

– Jag bara grät. Jag var helt förtvivlad. Det var äckligt att behöva plocka upp allt efter deras verksamhet. Jag ville inte bo där i början och kunde inte göra det heller. Det var så äckligt och smutsigt, säger hon och fortsätter:

– Det var fastklibbade kondomer under sängen och på väggen. Och massa glidmedel och laxermedel i skåpen.

Kerstin har inte fått någon ersättning för skadorna då hon lämnat ifrån sig nycklarna, därför har hon fått betala ur egen ficka för att återställa lägenheten.

”Känner en sådan vrede”

Det har gått ett halvår sedan händelsen och Kerstin känner sig besviken på hur polisen har hanterat ärendet. Paret är fortfarande på fri fot och hon får inte veta något om fallet.

– Varje gång jag tänker på det här blir jag så arg och känner en sådan vrede. Jag kan inte släppa den här kränktheten, att det har gjort det här mot mig. Värst av allt är att de här människorna fortsätter sin verksamhet och tar hit nya tjejer som får genomlida det här.

Enligt DN utreds fallet av polisens sektion mot internationell grov organiserad brottslighet. DN ska ha varit i kontakt med en av poliserna som varit knutna till fallet och som säger att utredningen fortsätter.

”Hur kunde jag vara så lättlurad?”

Kerstin har gjort egna efterforskningar om paret med hjälp av sitt ombud. Både mannen och kvinnan har förekommit i tidigare brottsutredningar, bland annat för kvinnofridskränkning och människohandel. Dessutom visade det sig att anställningsbevisen de visade upp var hos blufföretag.

– Hur kunde jag vara så lättlurad och hur kunde jag gå på det här? Allt känns så äckligt, det känns som de har förstört hela mitt hem och allt som är fint för mig. Det som är sorgligast är att verksamheten fortsätter och att det inte stoppas.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Brott

Södermalm