Här är ryska familjen som lever med en björn

1 av 2
NYHETER

Det ryska paret Panteleenko har en minst sagt ovanlig adoptivson – en 23 årig björn på 136 kilo. Björnfamiljen delar det mesta – även tv-soffa och matbord.

Svetlana och Yuriy Panteleenko adopterade honom när han var tre månader gammal. Han fick namnet Stepan. Nu, 23 år senare, har den en gång lilla björnungen växt till sig – Stepan väger nu över 136 kilo och är över 2,10 meter när han står på bakbenen. Det berättar the Daily Mail.

– Vi adopterade honom efter att ett par jägare hittat honom i skogen. Han hade förlorat sin mamma. Han var i väldigt dåligt skick, säger Svetlana Panteleenko.

Den stora björnen är nu helt tam och sitter gärna med "mamma och pappa" både vid matbordet och i tv-soffan.

Det finns bildmaterial av den udda familjen där man kan se björn och människa i en till synes ömsint relation. De leker, brottas, umgås och delar ett hem.

Stor i maten

Stepans favoritmat är gröt med kondencerad mjölk, något han äter dagligen. Utöver sin gröt så får han grönsaker och fisk – totalt sätter han i sig 25 kilo mat varje dag.

– Han älskar picnics. Det är ett under att han inte ätit oss ur huset än, säger Svetlana Panteleenko.

Paret Panteleenko säger att Stepan alltid är lugn och snäll.

– Han brukar komma och kela när vi sitter i tv-soffan, säger Svetlana Panteleenko.

– Han älskar människor och är väldigt social, och oavsett vad folk tror så är han inte aggressiv över huvud taget. Han har aldrig skadat någon av oss.

ARTIKELN HANDLAR OM