Larm om hjärtstopp – då hade någon krossat bilrutan

Foto: Polisen/TT
Richard upptäckte att någon eller några krossat polisbilens ruta när han larmades om ett hjärtstopp.
NYHETER

Polisen Richard och hans kollega kunde inte åka fram till offret för att vindrutan var krossad.

– Diskutera och prata med oss istället – för det här drabbar bara en tredje part, säger han.

I lördags patrullerade polisinspektören Richard och hans kollega vid Rågsveds tunnelbanestation när de fick ett larm om en man som fått hjärtstopp i närheten. De sprang till deras bil för att bege sig dit.

– Då märkte jag att det låg glassplitter på hela sätet, någon hade gjort flera hål i vindrutan och rutan hade spruckit upp helt, säger han.

Han och kollegan fick gå igenom bilen för att undersöka vad som hänt och göra bedömningen om de kunde åka fram eller inte. De kom fram till att det var bäst att andra åkte fram i deras ställe, trots att de var närmast.

– Det var väldigt svårt att se genom rutan och vi fick åka väldigt sakta.

”Det här hindrar vårt arbete”

Rickard har skrivit om händelsen på Polisen i Farstas Facebooksida i hopp om att nå ut till de som gjorde det och andra som gjort liknande.

Någon eller några har alltså krossat vår vindruta vilket gjorde att vi inte kunde åka fram och hjälpa den man som hade fått hjärtstopp. Andra enheter åkte fram till den man som behövde hjälp men ingen låg så pass nära som vi hade gjort om vi haft möjligheten att åka. Konsekvenserna av att sätta en polisbil ur spel kan bli ordentligt stora och jag hoppas att du/ni som gjorde detta inser allvaret.”

– Det här hindrar vårt arbete. Jag tror inte man har det som avsikt, man vill rikta sin aggression mot oss men det man får göra det på ett annat sätt. Diskutera och prata med oss istället – för det här drabbar bara en tredje part.

”Fåtal personer som gör detta”

Det här var första gången som Richard varit med om att få bilen skadad och han poängterar att det inte händer ofta i området.

– Vi hade en jättefin dag innan och träffade barn och människor i Rågsved. Det är ett fåtal personer som beter sig på det här sättet.

Här nedan kan du läsa hela inlägget.

ARTIKELN HANDLAR OM