Minst två döda i motorbåtsolycka utanför Koh Samui

1 av 3
NYHETER

Två kvinnliga turister omkom och minst två till saknas efter en båtolycka utanför den populära thailändska ön Koh Samui.

21 ombord skadades, varav sju allvarligt när båten kapsejsade på väg tillbaka från en utflykt, enligt thailändsk tv.

Den snabbgående motorbåten, en så kallad speedboat, som är vanligt i den thailändska övärlden, var fullproppad med turister, enligt Bangkok Post.

31 av de 32 passagerarna ombord var utländska turister, på väg tillbaka till Koh Samui efter en dagsutflykt till den marina nationalparken Mu Ko Ang Thong vid femtiden på torsdag eftermiddag, lokal tid.

Kastades i vattnet

Båten var på väg till Lomphraya pier på norra sidan av Koh Samui när den enligt besättningen träffades av en kraftig våg och välte, strax utanför Lam Khai, på nordvästra spetsen av ön.

Alla ombord kastades i vattnet.

Eftersom olyckan hände nära land var det många, både på land och på andra båtar i området som såg olyckan.

De flesta i vattnet ska snabbt ha räddats av en annan speedboat, enligt Bangkok Post, de andra fick vänta på en räddningsbåt som kom till platsen en stund senare.

Två kvinnor, båda utländska turister, ska, enligt en talesperson för myndigheterna, Salem Kaewkamnerd, ha dött, enligt lokala media ska de ha fångats under båten när den välte.

En av dem ska enligt uppgift vara en 30-årig brittisk kvinna.

Inga svenskar ombord

Enligt Daily Mail ska två personer saknas.

En av de 32 passagerarna ombord ska vara från Thailand, de övriga ska enligt Daily Mail komma från Storbritannien, Tyskland, Rumänien och Kina.

Inga svenskar ska enligt rapporterna ha befunnit sig ombord.

Orsaken till olyckan är fortfarande okänd. Det regnade inte, men sjön utanför klippan Lam Khai är känd av lokala seglare för att drabbas av kraftiga vindar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Thailand