Josefine, 12, stod i 90 grader över en timme

Av: Malin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Privat
12-åriga Josefine bestämde sig för att anta Försvarsmaktens utmaning.

12-åriga Josefine Eklund, från Stora Mellösa, bestämde sig för anta Försvarsmaktens utmaning i att stå i jägarvila, det vill säga i 90 grader mot en vägg, så länge som möjligt – och hon gjorde det med besked. Hennes tid landade på en timme och 30 minuter.

– Jag trodde inte att jag skulle klara så länge först, säger hon till Aftonbladet.

I lördags befann sig 12-åriga Josefin Eklund på Tele2 Arena där det var SM-final i innebandy. Där gjorde hon även annat än att kolla på matchen. Hon stod i jägarvila, 90 grader mot en vägg, i en och en halvtimme.

–  Efter ett tag domnade benen av och i slutet var det jättejobbigt, säger Josefine till Aftonbladet.

"Trodde inte jag skulle klara det"

Att hon stod i jägarvila har att göra med att Försvarsmaktens fjärde sjöstridsflottilj var på plats och lät besökarna anta olika utmaningar. Så Josefine bestämde sig för att testa att stå så länge som möjligt.

– Jag trodde inte att jag skulle klara så länge först, när jag stått i 50 minuter kändes det coolt, säger hon och fortsätter:

– Jag har stått i jägarvila i skolan förr men inte så länge.

"Kändes väldigt coolt"

Försvarsmaktens fjärde sjöstridsflottilj har lagt upp en bild på Josefines prestation på sin Facebook och bilden har fått enorm uppmärksamhet. Speciellt med tanke på att Josefine slog förra skid- skyttestjärnan Magdalena Forsberg, som satt i jägarvila i 13 minuter i SVT:s program "Mästarnas mästare"  – vilket är rekordet i den tävlingsgrenen i programmet.

– Det kändes väldigt coolt, jag har sett på "Mästarnas mästare" och de är väldigt duktiga.

Josefine vet inte när hon kommer sätta sig i jägarvila igen då hon inte orkar mer just nu känner hon. Men kanske kommer hon att satsa på att slå sitt rekord.

– Jag kan väl alltid försöka.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN