Tingsrätt fick vitt pulver i kuvert

avVictor Stenquist

NYHETER

Ett vitt pulver har skickats till tingsrätten i Västerås.

Två personer har kommit i kontakt med pulvret – och polisens bombskyddsgrupp är på väg.

– Det är ett hot mot en statlig myndighet. Det är allvarligt. Jätteallvarligt, när personer gör så här mot rättsväsendet, säger Paul Fogelberg, administrativ chef på Västmanlands tingsrätt.

Brevet var adresserat till hyresnämnden, som ligger i tingsrättens lokaler.

När två handläggare öppnade kuvertet trillade ett vitt pulver ut. De undersökte inte brevet mer och vakten beslöt att stänga av ventilationen. Hyresnämndens korridor spärrades av helt.

Polisen vill inte säga mer om händelsen.

– Jag kan inte uttala mig. De har fått pulver i en försändelse, då får vi ta hit expertisen som kan avgöra, säger Anders Hedström, kommissarie och presstalesperson på polisen i Västmanland.

Anders Hedström säger att polisen ännu inte vet vad pulvret kan vara.

– Det måste ju analyseras. Vi tar det säkra före det osäkra. Men det är ingen personskada, i och med att de mår bra som öppnade brevet.

Två personer som öppnade kuvertet ska ha kommit i kontakt med pulvret.

– De mår bra och har inte behövt uppsöka sjukvården, säger Anders Hedström.

Tingsrätten kommer att kunna hålla rättegångar som vanligt i dag, uppger polisen. Hyresnämnden hade inga inplanerade möten, men ställer in en telefonrådgivning på eftermiddagen.

– Inga förhandlingar ställs in, arbetet forsätter som vanligt, förutom i hyresnämndens korridor, säger Paul Fogelberg på tingsrätten i Västmanland.

ARTIKELN HANDLAR OM

Västerås

Brott