Tonåringar använde igelkott som fotboll

Foto: Tonåringarna sparkade igelkotten som en fotboll mellan sig.
NYHETER

Två gotländska tonårspojkar sparkade boll med en igelkott.

Nu har den avlivats.

– Det är fruktansvärt hur ungdomarna misshandlar djur och det är verkligen inte första gången det här händer, säger veterinären Lotta Persson till helagotland.se.

Under helgen blev några förbipasserande vittne till en djurmisshandel i bussparken i Hemse på Gotland. De fick se två tonårskillar sparka en igelkott fram och tillbaka mellan varandra.

”Helt fruktansvärt”

De förbipasserande vågade inte säga till, men kom tilbaka några timmar senare och hittade den mörbultade igelkotten. Då ringde de Gotlands igelkottsfond.

– Det är fruktansvärt hur ungdomarna misshandlar djur och det är verkligen inte första gången det här händer. Man blir både arg och ledsen. Och framförallt undrar man ju hur de resonerar, säger Lotta Persson, veterinär och ideellt engagerad i Gotlands igelkottfond till helagotland.se.

Tvingades avliva

Igelkotten tillbringande helgen hos viltvårdarna på Gotlands igelkottsfond. Men den blev inte bättre och de tvingades avliva den.

– Vi hoppades att igelkotten skulle kvickna till eftersom den åt och drack så flitigt. Men när den försökte gå så vinglade den bara till och då insåg vi att den var förlamad. Den måste ha fått sig en knäck i ryggraden eller skallen efter misshandeln, så vi fick tyvärr ta bort den av djurskyddsskäl, säger Lotta Persson till helagotland.se.

ARTIKELN HANDLAR OM

Gotland