Pappan byggde bil av skräp till förskolan

1 av 3 | Foto: ”Fabian tyckte den var jättefin” säger Fredrik.
NYHETER

Den 19 maj är det förskolans dag. Och lagom till det ville förskolan Skattkistan i Götene ha hjälp att bygga en bil till barnen. Då tog Fredrik Konradsson saken i egna händer och snickrade en.

– Sonen gav råd och berättade hur han ville ha den, säger han.

Fredrik Konradssons son Fabian, 5, går på förskolan Skattkistan i Götene. Här om dagen kom han hem och berättade att förskolan ville ha hjälp att samla in material så att de kunde bygga en bil att leka i för barnen lagom till Förskolans dag den 19 maj.

– Jag pratade då med förskolläraren och sa att jag är ju snickare, jag kan bygga en så kan barnen få måla den sedan, berättar Fredrik Konradsson.

Snickrade bilen på knappt tio timmar

Sagt och gjort samlade han ihop material som låg och skräpade hemma och började bygga. Efter knappt tio timmar var bilen klar. Under onsdagskvällen körde han så över bilen så att den skulle vara klar att invigas till dagen därpå.

– Än så länge har bara min son sett den men han tyckte den var jättefin och gav råd medan jag byggde och berättade hur han ville att den skulle se ut.

Fått över 4 000 gillamarkeringar

Under gårdagen lade han upp en bild på bilen på en återbruka-grupp på Facebook och den har redan fått över 4 000 gillamarkeringar.

– De flesta är positiva men vissa skriver att den inte är EU-godkänd. Men jag har slipat bort alla vassa kanter och skruvar så man ska inte kunna skada sig på den. Och skulle det vara något så ordnar jag såklart det.

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Götene