USA hotar att stoppa samarbete med Ryssland

avLinnea Järkstig

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: AP
USA:s utrikesminister John Kerry.

USA:s utrikesminister John Kerry hotar att avsluta all kontakt med Ryssland.

Detta om attackerna i Aleppo inte stoppas, rapporterar AP.

Totalt har mer än 250 personer dödats i staden den senaste veckan.

John Kerry, USA:s utrikesminister, har i ett telefonsamtal med sin ryske kollega Sergej Lavrov uttryckt stor oro över de syriska och ryska attackerna på sjukhus, på vattenförsörjningen och annan civil infrastruktur i Aleppo.

Nu varnar han för att Washington är beredda att stoppa USA-ryskt samarbete om offensiven mot Aleppo inte stoppas. Han vill dessutom att vapenvilan återställs.

– USA är beredd att stoppa amerikanskt-ryskt samarbete om Syrien, inklusive ett förslag till samarbete om terrorgrupper, om inte Ryssland omedelbart vidtar åtgärder för att stoppa attackerna mot Aleppo och återställa vapenvilan, sa Kerry i samtalet.

Ryssland: Vill fortsätta samarbete

Det ryska försvarsdepartementet svarade Kerry med att man vill fortsätta samarbetet med USA och att man fått instruktioner om det från president Vladimir Putin, enligt nyhetsbyrån Ria Novosti, skriver TT.

Man planerar att sända experter till Genève för att tillsammans med USA diskutera hur våldsamheterna i Aleppo ska stoppas.

Kallade attacker krigsbrott

Tidigare i dag har FN-chefen Ban Ki-Moon kallat attackerna för krigsbrott.

– Föreställ er förstörelsen. Människor med lemmar bortsprängda. Barn med fruktansvärda smärtor utan lindring. Föreställ er ett slakthus. Detta är värre, sade FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon inför säkerhetsrådet, skriver AFP.

 PLUS:  Kriget i Syrien

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

John Kerry

Aleppo

Syrien

USA